Το νησί που …εξαφανίζει τους υποψήφιους βουλευτές – Το νέο παράδειγμα της Β. Αλεξανδράτου

Spread the love

Στις εκλογές του 2019 οι Παπαδάτος και Λυκούδης εξαφανίστηκαν δύο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή, ενώ 4 χρόνια μετά συμβαίνει στην περίπτωση της Αλεξανδράτου…

Για όσους γνωρίζουν την ιδιοσυγκρασία της Βικτώριας Αλεξανδράτου δεν «έπεσαν από τα σύννεφα» από την αιφνίδια απόφασή της να μην μετέχει στις εθνικές εκλογές της 21ης Μάϊου 2023. Αφενός, διότι δεν έχει συνηθίσει να είναι «φτωχός συγγενής» και αφετέρου, επειδή έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, ανεξαρτήτου κόστους.

Ίσως ο δυναμικός χαρακτήρας της να συνετέλεσε στην απόφασή της για την αποχώρηση από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

Είναι γεγονός ότι η υποψήφια βουλευτής το 2019 θα μετείχε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο. Κι ενώ είχαν γίνει από το Μέγαρο Μαξίμου κι άλλες κρούσεις σε γυναίκες, όπως γράφτηκε σε ρεπορτάζ ιστοσελίδων.

Αποτελεί γεγονός, επίσης, το περιστατικό που συνέβη λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019 μεταξύ της Βικτώριας Αλεξανδράτου και του Παναγή Καππάτου, μπροστά στα μάτια του τότε υποψήφιου βουλευτή, Γιώργου Κοκκόλη. Οι σχέσεις, όπως λένε οι γνωρίζοντες, παραμένουν τυπικές.         

Αντίθετα με τον Γιώργο Κοκκόλη, ο οποίος ανέλαβε γραμματέας στο δήμο Ηρακλείου, η Βικτώρια Αλεξανδράτου συνέχιζε να ασχολείται με τα καίρια ζητήματα της Κεφαλονιάς. Κυρίως, ως μια επιτυχημένη επιχειρηματίας και λάτρης του νησιού. Κάτι που, προφανώς, δεν άρεσε σε στελέχη του νησιού, καθώς την έβλεπαν ως «απειλή» για τα συμφέροντά τους.

Προβάδισμα είχε ο Βικτώρια Αλεξανδράτου

Κακά τα ψέματα, παρά τον δυναμικό χαρακτήρα – και σε κάποιες περιπτώσεις τον «εκρηκτικό» – θα μπορούσε ν’ «ανακατέψει την τράπουλα» στο νησί. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, να της δινόταν ο απαραίτητος χρόνος, όπως επί παραδείγματι δόθηκε στον Ναπολέοντα Μαραβέγια. Ίσως, όμως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο να επιδρούσε αρνητικά, πρωτίστως, στον τελευταίο, ο οποίος παραμένει δεύτερος στις προτιμήσεις των «γαλάζιων» συμπατριωτών του. Παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τη δικηγορική δράση του Παναγή Καππάτου.

Η Βικτώρια Αλεξανδράτου σε συζητήσεις με στελέχη του νησιού ανέφερε ότι έχει «κλειδώσει» η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο και ότι θα συναντιόταν σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλες οι ιστοσελίδες, άλλωστε, το ανέφεραν ως γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Τι συνέβη όμως και τα πράγματα άλλαξαν; Οι απόψεις διίστανται, δεδομένου ότι δεν έχει «πέσει ακόμα η σκόνη» από την αποχώρηση. Τα δύο βασικά στοιχεία που μπορούμε να αναφέρουμε σ’ αυτή την φάση είναι ότι:

  • Η Βικτώρια Αλεξανδράτου δεν είχε την «κάψα» να κατέλθει στις εκλογές υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις και άνευ όρων…
  • Η Βικτώρια Αλεξανδράτου, έστω και 1,5 μήνα πριν τις εκλογές, θα αποτελούσε «απειλή» για τους Καππάτο, Μαραβέγια, οι οποίοι «αγκομαχούν» να ανέβουν στην ανηφόρα έως τις εκλογές… Οι συζητήσεις που είχε πραγματοποιήσει και ο μηχανισμός που δημιούργησε ήταν ισχυρός…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *