Στην Αθηναϊκή Λέσχη οι Παπαδάτος, Στουρνάρας – Όλο το παρασκήνιο

Spread the love

Ο Παύλος Παπαδάτος είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία στην Αθηναϊκή Λέσχη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα…

Την περασμένη εβδομάδα διοργανώθηκε συζήτηση από πλευράς του δημάρχου της Σπάρτης, κ. Πέτρου Δούκα αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Παύλος Παπαδάτος, ο οποίος εκτίμησε ότι θα αυξάνεται η ανεργία και η φτωχοποίηση των νοικοκυριών υπό την υπάρχουσες συνθήκες.

Ο Κεφαλονίτης, ωστόσο, διαπιστώνει ότι «τελευταία μας ελπίδα είναι τα άτοκα δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης που θα πάρει η χώρα μας αν φυσικά επενδυθούν σωστά και όχι όπως συνήθως. Και οι συνήθειες δύσκολα κόβονται».

Ο κορυφαίος τραπεζίτης  προέβλεψε τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας κατά το επόμενο έτος, αν και ο ρυθμός αναμένεται να μειωθεί στο 2% από το 6% φέτος. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 1% το επόμενο έτος στο σενάριο βάσης.

Στην φωτογραφία διακρίνονται εκτός του Διοικητής της ΤτΕ, ο Υφυπουργός  Οικονομικής διπλωματίας, κ. Κώστας  Φραγκογιάννης, ο Διοικητής της αναπτυξιακής Τράπεζας, κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του ICC, κ. Πέτρος Δούκας και η πρόεδρος γυναικών ICC, κ. Καμαρίδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *