Ο Κεφαλονίτης Νικόλας Φαραντούρης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος…

Spread the love

Ο Κεφαλονίτης Νικόλας Φαραντούρης παρουσιάζει το νέο βιβλίο του υπό τον τίτλο ««Ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα – Η δίνη της ακρίβειας, οι προειδοποιήσεις , οι προτάσεις για έξοδο»…

Το βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαζήση, θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα στις 18:00 στο roof garden του Ξενοδοχείου Olympias στην οδό Αθηνάς 57 στην Αθήνα. Κεντρικός Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, οποίος και προλογίζει το έργο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος και ο αναπλ. Καθηγητής του Ε.Μ.Π. και Τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Χρύσα Λιάγγου.

Ο συντοπίτης μας ξεκινάει το βιβλίο αναφέροντας: «Veritas odid moras: Η αλήθεια απεχθάνεται την καθυστέρηση, έλεγαν οι Λατίνοι. Και πράγματι: Υπήρχαν όλες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις για δυσλειτουργίες της αγοράς ενέργειας, λανθασμένες προτεραιότητες και έλλειψη προσανατολισμού στην ενεργειακή πολιτική που τελικά οδήγησαν στη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων ετών στη χώρα μας» .

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: «Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας στην οργάνωση και εποπτεία της αγοράς, ολιγωρίας έγκαιρης θεσμικής και ρυθμιστικής θωράκισης και συνειδητής άρνησης μιας δίκαιης και αναλογικής κατανομής των βαρών στην κοινωνία και οικονομία σε περιόδους κρίσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *