Οικογένεια Στεφανάτου: Όλος ο καλός ο κόσμος στα Κεφαλονίτικα Φιλιετάκια

Spread the love

Η οικογένεια Στεφανάτου, η οποία κατάγεται από την Αγία Θέκλη, έχει δημιουργήσει δεκαετίες τώρα ένα από τα κορυφαία μαγαζιά στο είδος του: Τα Φιλετάκια…

Ο Νίκος Στεφανάτος γεννήθηκε στο χωριό του Ληξουρίου και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου δημιούργησε το 1966 μαζί με τη σύζυγό του, κυρία Τασούλα, έναν εξαιρετικό χώρο. Στην Εθνάρχου Μακαρίου 126 στην Δάφνη θα έβλεπες προσωπικότητες του πολιτικού, του καλλιτεχνικού, του αθλητικού και όχι μόνο, χώρου. Να σημειώσουμε ότι σέρβιρε μόνο φιλετάκια, πατάτες και σαλάτα. Η αυλή, όμως, ήταν το κάτι άλλο, σε μάγευε…

Οι οικογένεια Στεφανάτου δημιούργησε ένα εξαιρετικό στέκι

Ουκ ολίγες φορές είχαμε συναντήσει την Κάτια Δανδουλάκη με τον αείμνηστο, Μάριο Πλωρίτη, να απολαμβάνουν τα γευστικά φιλετάκια. Όπως και παίκτες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ να δοκιμάζουν τα τρυφερά φιλετάκια, μαζί με τις μαμαδίστικες και κομμένες στο χέρι πατάτες, τη σαλάτα αλλά και το γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού. Πλέον, το μαγαζί έχει έρθει στα χέρια του γιου, Γιώργου Στεφανάτου, ο οποίος έχει βάλει τις δικές του «πινελιές».  

Αγία Θέκλη: Ένα χωριό χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά

Η Αγία Θέκλη βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου της Παλλικής και απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το Ληξούρι. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η ίδρυση του οικισμού ανάγεται στο Βυζάντιο, όταν η οικογένεια Λοβέρδου πρώτη αποίκησε στο σημείο. Υπάρχει η πεποίθηση ότι έφεραν μαζί τους την εικόνα της Αγίας Θέκλης και έχτισαν την ομώνυμη εκκλησία για να τη στεγάσουν.

Το χωριό είναι χτισμένο μέσα στην καταπράσινη πλαγιά. Στην είσοδό υπάρχει και μια πέτρινη βρύση, που ονομάζεται «Κέρια». Η Αγία Θέκλη σήμερα έχει 235 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *