Ντίνα Σταθάτου: Η Κεφαλονίτισα ηθοποιός στο πλευρό του Λογοθετίδη

Spread the love

Η Ντίνα Σταθάτου είναι η τελευταία εν ζωή συνεργάτιδα του μεγαλύτερου Έλληνα κωμικού…

Το όνομά της φιγουράριζε σε ταινίες, όπως «Σάντα Τσικίτα», «Δεσποινίς ετών 39», «Ένα βότσαλο στη λίμνη», «Ούτε γάτα ούτε ζημιά». Αποσύρθηκε λίγους μήνες προτού φύγει από τη ζωή ο τεράστιος κωμικός, Βασίλης Λογοθετίδης, στις 20 Φεβρουαρίου 1960.

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1925 στα Μαρκετάτα της Πυλάρου από πλούσια οικογένεια. Η οποία όμως αναχώρησε προπολεμικά για την Αθήνα. Ο πατέρας της ήταν χρηματιστής.

Η Ντίνα Σταθάτου είχε τέσσερις αδελφές και έναν αδελφό, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο στο μεγάλο σεισμό. Κατέρρευσε ένα σπίτι πάνω του και τον έθαψε κάτω από τα συντρίμμια. Ακόμα τον κλαίω, γιατί έφυγε άδικα. Και ήταν τόσο καλός!

Η Κεφαλονίτισα βρέθηκε στο πλευρό του επί μια δεκαετία τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Αλλά στη συνέχεια αφιερώθηκε στο πρώτο της παιδί (Παύλος και Ρουμπίνα), μετά το γάμο με το Νίκο Σπαθή. Τώρα, ζει με τον γιο της Παυλο Σπαθή στο χωριό Μακρυώτικα.

Σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο, καθ’ ότι επιλέχθηκε μαζί με τους Γιάννη Μιχαλόπουλο και η Κλειώ Νικολάου μέσα από 100 υποψήφιους. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές έπαιξε για πρώτη φορά με τον Αιμίλιο Βεάκη. Σε μια από τις παραστάσεις την παρακολούθησε ο Λογοθετίδης και τις ζήτησε να ενταχθεί στο θίασο του.

Έχει να το λέει ότι ο μεγάλος κωμικός ήταν εξαιρετικός ως άνθρωπος αλλά και ως θιασάρχης. Απόλυτα σωστός στη συμπεριφορά αλλά και στις υποχρεώσεις του. Χαρακτηριστικό είναι ότι διέμεναν αρκετά κοντά, στην περιοχή των Πατησίων.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *