Μήνυμα Τσίπρα για τα πανεπιστήμια παρουσία του Νικόλα Φαραντούρη

Spread the love

Με τον Νικόλα Φαραντούρη στο πλάι του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων στα πανεπιστήμια…

Μήνυμα προς πολλούς αποδέχτες έστειλαν από τη ΔΕΘ σημερα το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος απ’ τον Κεφαλονίτη σύμβουλό του καθηγητή, Νικόλα Φαραντούρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού επέλεξε να επικεντρωθεί στα περίπτερα των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και τις πρωτοβουλίες Κεραμέως για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή. Στο ίδιο μήκος ο Νικόλας Φαραντούρης, καθηγητής ο ίδιος στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, που όπως φαίνεται ασκεί σημαντική επιρροή στον τ. Πρωθυπουργό, αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο fb:

Επισκεφθήκαμε με τον Αλέξη Τσίπρα και πλήθος κόσμου τα περίπτερα των Πανεπιστημίων μας στη  #ΔΕΘ2022.

Είμαστε περήφανοι για τους φοιτητές μας, τις επιτυχίες τους και την εξωστρέφειά τους.

Ας αναλογιστούν για τις συνέπειες της εκπαιδευτικής τους πολιτικής όσοι (χωρίς να έχουν σπουδάσει ούτε σε δημόσια σχολεία, ούτε σε ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια) επέλεξαν ως προτεραιότητά τους την αστυνομία για … να φρουρεί την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Που σημειωτέον σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου σε Ευρώπη και Αμερική δεν υφίσταται ως θεσμός.

Να επιστρέψουν οι διοικητικοί υπάλληλοι που απολύθηκαν για να περιφρουρήσουν τους πανεπιστημιακούς χώρους και ας αξιοποιηθεί η ελληνική αστυνομία για την πάταξη της εγκληματικότητας που τελευταία αυγατίζει στον τόπο μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *