Η πολυσυζητημένη δικαστική μάχη από Κεφαλονίτικη οικογένεια

Spread the love

Πολλά έχουν γραφτεί για τον Κεφαλονίτη, Βασίλη Κουρκουμέλη, κατά κόσμο Μπίλι Μπο, ο οποίος πέθανε στις 13 Ιουνίου του 1987 από AIDS…

Μέχρι εκείνη τη στιγμή γνωρίζουμε άπαντες ποιος ήταν ο διάσημος σχεδιαστής, μοντέλο και χορευτής, Μπίλι Μπο. Που κατάγονταν από την Κεφαλονιά. Ωστόσο, από τις 13 Ιουνίου αρχίζει ένας δικαστικός αγώνας της οικογένειας Κουρκουμέλη κατά του Μάκη Τσέλιου, σχεδιαστή μόδας και στενού φίλου του.

Ο αείμνηστος Μπίλι Μπο είχε τρεις αδελφές: Τη Μαρία, την Ευδοξία και την Άννα. Οι δύο πρώτες διεκδίκησαν επιθετικά μερίδιο τόσο από τη θρυλική βίλα της Μυκόνου – που ονομάστηκε και ως «Το καταφύγιο του Απόλλωνα» – όσο και από την εταιρεία που είχε συστήσει ο πρόωρα χαμένος σχεδιαστής με τον τότε συνέταιρό του. Ο Μάκης Τσέλιος είχε ζητήσει από τα μέλη της οικογένειας να συνεταιριστούν, ώστε να συνεχίσουν την εταιρία που ξεκίνησε ο αδελφός τους. «Δεν ήθελαν όμως, γιατί φοβόντουσαν ότι θα κερδίσω εγώ μέσα από τη διαδικασία», είπε.  

Η διαμάχη της οικογένειας με τον Τσέλιο

Η βίλα αποκτήθηκε το 1980 από κοινού (Κουρκουμέλης, Τσέλιος). Μετά τη διευθέτηση του δικαστικού θέματος, ο δεύτερος την πούλησε. Όπως εξομολογήθηκε, η διαμάχη με την οικογένεια Κουρκουμέλη τον «σκότωσε».    

Η υπόθεση έκλεισε το έτος 1991 με συμβιβασμό, ωστόσο, εκείνη την εποχή ήταν η πλέον, πολυσυζητημένη υπόθεση. Λέγεται ότι το ποσό που καταβλήθηκε στις δύο αδελφές ήταν υψηλό. Μόνο που υπήρχε και η Άννα, η οποία όμως πέθανε λίγο μετά το θάνατο του αδελφού της.

“Με βασάνισαν αρκετά”, είπε ο Τσέλιος

Ο σύζυγός της, Χριστόφορος Βαλσάμης, επέστρεψε τότε στην Ελλάδα και ζήτησε κι αυτός το δικό του μερίδιο. Ο ίδιος και ο γιος του, Νίκος, κατείχαν ποσοστό 7,5% στη βίλα της Μυκόνου. Όπως έλεγε ο Μάκης Τσέλιος, «εγώ αγόρασα το σπίτι, με τα δικά μου χρήματα. Ήταν όμως, κληρονομικό. Με βασάνισαν αρκετά, πάντως, παρ’ ότι πέρασα πολλά με τον Βασίλη. Ήμουν δίπλα στον Μπίλι και έχασα όλη την περιουσία μου κι όλη την περιουσία του. Κοιμάμαι ήσυχος, διότι τον φίλο μου τον πρόσεξα ιδιαίτερα».  

Από την άλλη, ο Βαλσάμης ταξίδεψε στη Μύκονο για να βρει τον Τσέλιο (2006) και βρέθηκε προ εκπλήξεως. «Ο Τσέλιος, με την παρουσία ενός “φουσκωτού” με απείλησε με λοστό», ανέφερε αλλά εξ όσων έγιναν γνωστά, εν τέλει, ο Βαλσάμης έλαβε ποσό της τάξεως των 100.000 χιλιάδων ευρώ.

Δείτε την ιστορία του Βασίλη Κουρκουμέλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *