Η αποτυχημένη προσπάθεια Παρίση, Ανουσάκη και η νίκη Καππάτου

Spread the love

Ο αστικός μύθος που «φυτρώθηκε» αναφέρεται στη συνάντηση των Νέζη, Παρίση, Ανουσάκη…

Η μονοεδρική της Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενδιαφέρει σφόδρα τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον Σύριζα. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ταξίδι – αστραπή στο Αργοστόλι. Μόνο που δημιουργήθηκε το «χάσμα νεοδημοκρατών». Οι μισοί παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση Μητσοτάκη, Καραγιάννη κι οι άλλοι μισοί απείχαν…

Ο αστικός μύθος που «φυτρώθηκε» και διαδόθηκε με ταχύτητα φωτός αναφέρει ότι με πρωτοβουλία του «εθνάρχη της Κεφαλονιάς», Αλέξανδρου Παρίση, κλείστηκε – Φεβρουάριο μήνα – ραντεβού με το επιτελείο του πρωθυπουργού. Ως γνωστό, ο πατήρ Μητσοτάκης και ο πρώην δήμαρχος είχαν 45 χρόνια αδελφικής φιλίας, όπως έγραψε και στον επικήδειο ο Κεφαλονίτης.

Η παρέα Παρίση, Ανουσάκη κα τα καρφιά κατά Καππάτου

Εν προκειμένω η συνάντηση κλείστηκε με τον Μεσσήνιο, Αθανάσιο Νέζη, σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντιπροσωπεία μιας μερίδας Νεοδημοκρατών του νησιού φόρεσαν τα κουστούμια τους και εισήλθαν στο «γαλάζιο στρατόπεδο», προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους αλλά και να μεταφέρουν τα παράπονά τους.

Στην παρέα, όπως σιγοψιθυρίζεται, συμπεριλαμβάνονταν και ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Ανουσάκης, του οποίου η παρουσία προκάλεσε αίσθηση. Με τους εκλεπτυσμένους τρόπους που διέθετε, το συνεσταλμένο χαρακτήρα και προπάντων, για τους ήπιους τόνους που τον διέκριναν. Δικαίως συζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους η συνολική εμφάνιση που πραγματοποίησε…

Οι αντιπάθειες και η χαμένη έδρα

Ο πρώην δήμαρχος, σύμφωνα πάντα με τον αστικό μύθο, πήρε το λόγο και μετά τις σχετικές συστάσεις, μπήκε στο «ζουμί». Κατά πρώτο, περιέγραψε με γλαφυρό αλλά και γραφικό τρόπο την κατάσταση στην οποία επικρατεί στο νησί. «Θανάση, ο νυν βουλευτής έχει πολλές αντιπάθειες στο νησί», υπερτόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κινδυνεύει να μην εκλεγεί και να χαθεί εν τέλει η έδρα».

Κατά δεύτερο, επισήμανε ότι «ο Παναγής Καππάτος έχει διχάσει τη Νέα Δημοκρατία». Σε ερώτηση του κ. Νέζη για τα αίτια του διχασμού, ο Αλέξανδρος Παρίσης ήταν απόλυτος: «Στηρίζει και με τα δύο χέρια τον νυν δήμαρχο, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ…»

Και η απάντηση ήταν αιχμηρή: «Και που είναι το κακό; Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοικτό κόμμα». Προφανώς, ο πρώην δήμαρχος έχει μείνει δεκαετίες πίσω όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Πλέον, το κυβερνών κόμμα προχώρησε σε σημαντική διεύρυνση και έχει το μότο «όλοι οι καλοί χωρούν». Ακόμα και οι Μιχαλάτος, Μονιάς, Κατσιβέλης και Στανίτσας…

Το μήνυμα εστάλη μα δεν το είχαν λάβει

Τότε τα μέλη της αντιπροσωπείας δεν «έπιασαν» το μήνυμα που τους στάλθηκε. Με τη δημοσιοποίηση του ονόματος του ετέρου γαλάζιου υποψήφιου, του Ναπολέοντα Μαραβέγια, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, κατάλαβαν επ’ ακριβώς το σενάριο. Ίσως, για το λόγο αυτό και ορισμένα μέλη της αντιπροσωπείας αλλά και οι συν αυτώ, δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αργοστόλι. Ίσως, πάλι να είχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις εν μέσω θέρους.

Εν κατακλείδι, η αποστολή στα γραφεία της Ν.Δ. στέφθηκε από απόλυτη (διπλή) αποτυχία. Αφενός, διότι δεν κατάφεραν να πλήξουν την αξιοπιστία του Παναγή Καππάτου και αφετέρου, επειδή δεν έλαβαν τις «ευλογίες» της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το πιο σημαντικό, εν τούτοις, είναι ότι ο νυν δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, θα συλλέξει στο «φασούλι» ένα σημαντικό μέρος των φίλων της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που δεν συνέβη το 2019. Ουσιαστικά θα διευρύνει το εκλογικό σώμα και σε περίπτωση που δεν κατέλθουν στις εκλογές νέοι υποψήφιοι, θα κάνει έναν …υγιεινό περίπατο.

Διότι, όπως έλεγε ο Δαρβίνος, «στη φύση δεν επιβιώνει το ισχυρότερο είδος, ούτε το πιο έξυπνο, αλλά εκείνο που μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις αλλαγές»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.