Οι 2 κορυφαίες τουριστικές αφίσες το ‘80 για την Κεφαλονιά

Spread the love

Δύο είναι οι κορυφαίες τουριστικές αφίσες που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’80 για την Κεφαλονιά…

Οι αφίσες του Ε.Ο.Τ. δημιουργήθηκαν ως εργαλείο τουριστικής διαφήμισης και πολλές πέτυχαν. Τη δεκαετία το 1980 υπάρχει αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του γαλάζιου και του λευκού χρώματος, ενώ γίνεται προσπάθεια να περάσουν στους τουρίστες την αίσθηση της γαλήνης και της αυθεντικότητας. Η απουσία αφενός, του ονόματος του νησιού και αφετέρου, της περιοχής είναι ένα μελανό σημείο… Αντίθετα, στην πρώτη αφίσα αναγράφεται η Ελλάδα ως Griechenland για τους Γερμανούς και στη δεύτερη Grecia για τους Ισπανούς.

Το σπήλαιο της Μελισσάνης σε πρώτο πλάνο

Στην πρώτη φωτογραφία εμφανίζεται το εσωτερικό της Μελισσάνης, με μια βάρκα και 2 παιδιά πάνω σ’ αυτήν. Προφανώς, η αίσθηση που θέλει να περάσει είναι οικογενειακή, συντροφική και αθώα. Κυριαρχεί το βαθύ μπλε της θάλασσας, το οποίο σε ηρεμεί, σε γαληνεύει. Τα νερά παρουσιάζονται κρυστάλλινα και πεντακάθαρα και είναι έτοιμα να τα εξερευνήσεις μέχρι τον πάτο του βυθού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η γωνία λήψης είναι ελαφρώς ψηλότερη από την επιφάνεια της θάλασσας. Κι αυτό, διότι γινόμαστε ένα με τη θάλασσα…

Το απέραντο γαλάζιο του Μύρτου

Στη δεύτερη φωτογραφία έχουμε την παραλία του Μύρτου, όπου εδώ κι αν κυριαρχεί το γαλάζιο. Δεσπόζει η θάλασσα, ενώ μικρότερη συμμετοχή έχουν η παραλία και το βουνό. Η ανθρώπινη παρουσία απουσιάζει, ώστε ο θεατής να επικεντρώσει την προσοχή του μόνο στην ήρεμη και καταγάλανη θάλασσα. Αντίθετα με το σπήλαιο, η λήψη γίνεται από ψηλά, με στόχο ο θεατής να ξετρελαθεί από το τοπίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *