Η «αποκρυπτογράφηση» του Κουρή και η επιβεβαίωση του Kefalonia Times

Spread the love

Ζητήσαμε προσφάτως από τον Σωτήρη Κουρή να μας απαντήσει ευθέως σε 5 ερωτήματα…

Όπερ και εγένετο μέσω του έγκριτου δημοσιογράφου, κ. Βούτου. Ή για να ακριβολογούμε, προσπάθησε να απαντήσει αλλά στην πορεία η κατάσταση ξέφυγε. Και μάλιστα, επικίνδυνα. Ο 40 χρόνια …φούρναρης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρωτίστως, δεν μας διαφώτισε αν θα τα κάνει 44. Αλλά πάμε στην ουσία του πράγματος…

Αποκρυπτογραφώντας τα λεγόμενά του, καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα: Αναμένει με αγωνία την αντικατάσταση της Ρόδης Κράτσα και κατ’ επέκταση του Σταύρου Τραυλού από τον πρωθυπουργό της χώρας… Και τότε ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής του.

Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος ακούγοντας τα εξής σημεία:

  • Την κριτική του στο δίδυμο Κράτσα, Τραυλού…
  • Την έντονη επιδοκιμασία του Κυριάκου Μητσοτάκη…
  • Τη δήλωση ότι είναι με τη Νέα Δημοκρατία (η Κράτσα μάλλον είναι Σύριζα)…
  • Την επισήμανσή του ότι δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί…
  • Τη ξεκάθαρη τοποθέτησή του ότι θα ψηφίζει στο συμβούλιο ό,τι θέλει… (ό,τι του πει η Νέα Δημοκρατία και όχι, η Κράτσα;)   
  • Την άποψη ότι δεν θα κάνει ό,τι του πει η Ρόδη Κράτσα (αναφορικά με την παραίτηση ως συμβούλου…»

Οι απαντήσεις στα 5 ερωτήματα του Kefalonia Times

Αλλά ας δούμε πως απάντησε στα 5 καυτά ερωτήματα που του θέσαμε.

Τον ρωτήσαμε πρώτα απ’ όλα αν επιθυμεί να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου. Και η απάντησή του, δυστυχώς, δεν ήταν διαφωτιστική. Τουναντίον, ήταν επιθετική:

«Το τι θα κάνω και τι δεν θα κάνω στο μέλλον είναι δική μου δουλειά. Και δική μου απόφαση. Να λένε ό,τι θέλουν. Δεν το έχω σκεφθεί καν, διότι αυτή τη στιγμή ξεκουράζομαι. Είμαι στα αμπέλια μου, στα κτήματά μου και κάποια στιγμή θα σκεφθω τι θα κάνω…»

Κατά δεύτερο, του ζητήσαμε να μας πει αν δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο σε περιφερειακό συμβούλιο ότι δεν προτίθεται να κατέλθει στις εκλογές α’ και β’ βαθμού ΟΤΑ. Κι εκείνος δεν απάντησε…

Κατά τρίτο, τον ρωτήσαμε αν θα παραιτηθεί από περιφερειακός σύμβουλος από τη στιγμή που διαφωνεί κάθετα και οριζόντια με την Ρόδη Κράτσα. Η απάντησή του προκάλεσε ερωτηματικά:

«Δεν παραιτήθηκα από περιφερειακός σύμβουλος, διότι έτσι θέλω. Γιατί είναι παλαβοί αυτοί που το ρωτάνε. Γιατί έτσι θέλω».

Κατά τέταρτο, του είπαμε αν θα ανεξαρτητοποιηθεί ή θα λειτουργεί υπό την Ρόδη Κράτσα και είπε με απλά ελληνικά:

«Όχι, δεν θα είμαι ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος. Θα ψηφίζω κατά συνείδηση. Κι αν οι αποφάσεις του συνδυασμού που θεωρώ ότι θέλω να ανήκω, παρ’ ότι τους αντιπολιτεύομαι αυτή τη στιγμή, θα μπορώ να ψηφίζω ο,τι θέλω. Να μην μπερδεύεστε…Εγώ είμαι με τη Νέα Δημοκρατία…»

Τέλος, τον ρωτήσαμε αν αναλάμβανε χωρικός περιφερειάρχης στη θέση του Σταύρου Τραυλού θα έθετε την παραίτησή του. Απάντησε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο και άπαντες κατάλαβαν ότι έχει πρόβλημα και με τον Σταύρο Τραυλό:

«Αφήνω αιχμές περί ανικανότητας προς όλους. Προς πάσα κατεύθυνση. Ουδείς με κάλεσε να συζητήσουμε περί των θεμάτων της Κεφαλονιάς. Τα παράπονά μου για το θέμα του χωρικού σας είπα… 

Έρχεται ο πρωθυπουργός και δεν αναπτύσσει κανένα έργο η κ. Κράτσα. Και λέει ότι θα βάλει τριμελής επιτροπή για να συνεχιστούν τα έργα του Ιανού. Και νομίζουν πάμε καλά; Δεν έχουμε χαλάσει από τα 28εκ. ευρώ ούτε φράγκο. Δεν έκανε τίποτα η περιφέρεια, δεν λειτουργεί. Η κυβέρνηση μας πήρε τα έργα. Αυτό δεν είναι ανικανότητα;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.