Ναπολέων (Μαραβέγιας) εν Κεφαλληνία: Οι λόγοι που επιλέχθηκε υποψήφιος

Spread the love

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας έλαβε το χρίσμα για να κατέλθει στις εθνικές εκλογές με τη «φανέλα» της Νέας Δημοκρατίας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη…

Εξέπληξε αρκετούς η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Ο πρώην πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, Ναπολέων Μαραβέγιας, καταλαμβάνει μια από τις 3 θέσεις του ψηφοδελτίου σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Δίπλα στο νυν βουλευτή, Παναγή Καππάτο και πιθανότατα, στην Βικτώρια Αλεξανδράτου.

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας και το παρασκήνιο καθόδου στην Κεφαλονιά

Ποιος επέλεξε τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων; Αναντίρρητα και δίχως δισταγμό, ο νυν βουλευτής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον είδε ως μια αξιόπιστη λύση στα πλάνα για την επανεκλογή του στην μονοεδρική έδρα. Απέναντι, άλλωστε, θα έχει έναν σκληρό αντίπαλο και συγκεκριμένα τον Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος αναμένεται να συγκεντρώσει ψήφους απ’ όλα τα κομματικά στρατόπεδα αλλά και από ψηφοφόρους που δεν ανήκουν σε κανέναν «κομματικό σωλήνα»…

Σε ποια στοιχεία στηρίχτηκε η επιλογή του Παναγή Καππάτου; Κατά πρώτο, το γεγονός ότι ο Ναπολέων Μαραβέγιας δεν έχει «περάσματα» στη Νέα Δημοκρατία. Ήτοι, ο νυν βουλευτής θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία και δεν θα απειληθεί από τα μέλη του φυσικού χώρου του.

Όπως θα συνέβαινε, επί παραδείγματι, στην περίπτωση του Γιώργου Κοκκόλη, ο οποίος καταλαμβάνει συν τοις άλλοις τη θέση του γενικού συντονιστή Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων ενώ έχει «ωριμάσει» όντας σε νευραλγική θέση στο δήμο Ηρακλείου.

Οι λόγοι που επιλέχθηκε ως υποψήφιος

Η περίπτωση του πρώην μέλους του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ιδανική για τον βουλευτή διότι αφενός, δεν θα λάβει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα απειλής του και αφετέρου, θεωρείται ότι θα φέρει στο κόμμα ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ. Πρωτίστως, αν “άναβε το πράσινο φως” για την κάθοδο ενός εκ των Παπαδάτου, Λυκούδη, τότε η ήττα του ήταν προδεδιαγραμμενη.

Γεγονός, από την άλλη, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία στην Κεφαλονιά είναι χωρισμένη στα δύο και πολλά στελέχη δεν πρόκειται να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Καππάτου. Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν οδηγηθούν προς τις αγκάλες του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που είχε συμβεί στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές…

Παράλληλα, ο νυν βουλευτής λογαριάζει δίχως τον ξενοδόχο στην περίπτωση απορρόφησης ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ λόγω της εμπλοκής του Ναπολέοντα Μαραβέγια. Όπως συζητιέται, θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα γνωστού – γνωστότατου στελέχους του νησιού που αναμένεται να μεταπηδήσει στο Κίνημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δεχθεί πρόταση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος το σκέφτεται σοβαρά.       

Εν κατακλείδι, ο ισχυρισμός ότι ο κ. Μαραβέγιας θ’ αποτελέσει «αντίβαρο» στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλα Φαραντούρη θεωρείται ανυπόστατος. Πολλώ δε μάλλον, η επισήμανση ότι θα φέρει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.