Η απίστευτη ιστορία του Κεφαλονίτη ζωγράφου

Spread the love

Η Κεφαλονιά του έδωσε το έναυσμα να ακολουθήσει το όνειρο του και να πετύχει…  

Ο Τζέισον Λιοσάτος, κατά κόσμον Jason Liosatos, διαθέτει τη δική του γκαλερί και εκθέτει τα δικά του αριστουργήματα στην όμορφη πόλη της αγοράς Totnes στο Devon του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε μια εμπορική πόλη και μια αστική κοινότητα στην κορυφή των εκβολών του ποταμού Dart, που έχει εξαιρετική φυσική ομορφιά. Ο Jason ζωγραφίζει τον κόσμο γύρω του, ενώ αγαπάει το σκίτσο και τη φύση.

Ο Τζέισον Λιοσάτος, κατά κόσμον Jason Liosatos, διαθέτει τη δική του γκαλερί και εκθέτει τα δικά του αριστουργήματα στην όμορφη πόλη της αγοράς Totnes

Η εσωτερική αναζήτηση του Jason Liosatos

Γεννήθηκε μεν στην νότια Ουαλία, τον Σεπτέμβριο του 1961, εν τούτοις, το «δέσιμο» που διατηρεί με την Κεφαλονιά είναι ισχυρό. Και όχι, μόνο λόγω της οικογένειας του πατέρα του, ενός ναυτικού, που κατάγεται από το νησί. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά από εσωτερική αναζήτηση αλλά και διάβασμα, έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο με ένα μοτοποδήλατο και με ένα σακίδιο, προκειμένου να προσκυνήσει τον Πολιούχο της Κεφαλονιάς, τον Άγιο Γεράσιμο, αλλά και να συναντήσει τους συγγενείς του, που δεν είχε δει ποτέ.

Το μεγάλο του πάθος ήταν η ζωγραφική και το σχέδιο, όπου στο νησί το εξάσκησε με έντονους ρυθμούς.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο νησί, όπως ομολογεί χαρακτηριστικά ο ίδιος, είχε την πρώτη έντονη πνευματική εμπειρία και γοητεύτηκε από τις τεράστιες ικανότητες του μυαλού και του πνεύματος. Είχε συναντήσεις με προικισμένους ανθρώπους και σπούδασε ρέικι και θεραπεία. Επέστρεψε στην Αγγλία και ενώ ζούσε ως άστεγος σε ένα παλιό αυτοκίνητο, γνώρισε τη Louise και από τότε είναι μαζί.

Έμεινε για ένα χρόνο στην Κεφαλονιά

Αγόρασαν ένα παλιό τροχόσπιτο και ταξίδεψαν και πάλι στην Κεφαλονιά, όπου έμειναν για ένα χρόνο. Το μεγάλο του πάθος ήταν η ζωγραφική και το σχέδιο, όπου στο νησί το εξάσκησε με έντονους ρυθμούς. Επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ζήσει σε ένα πλοίο που χρησιμοποιείται στα κανάλια και στη συνέχεια αφενός, δίδαξε ζωγραφική σε ηλικιωμένους και αφετέρου, έκανε θεραπεία σε νεότερους που παλεύουν με την κατάθλιψη, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Και ο ίδιος άλλωστε, πέρασε έντονα εφηβικά χρόνια, γεμάτα από ναρκωτικά και αλκοόλ. Άνοιξε την πρώτη του γκαλερί τέχνης και πούλησε δικούς του πίνακες στο Moray Firth και αμέσως μετά τη δεύτερη στο Mevagissey της Κορνουάλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.