Όταν 3 Κεφαλονίτες …ανακάλυψαν τον σούπερ σταρ του ρεμπέτικου

Spread the love

Οι Γιάννης και Παναγιώτης Κουνάδης και ο Ρήγας Καπάτος έχουν καταγωγή από τα Διλινάτα

Πριν από αρκετές δεκαετίες το όνομα που δέσποζε στο ρεμπέτικο τραγούδι στην άλλη πλευρά του υπερατλαντικού ήταν, αναμφίβολα, ο Γιώργος Κατσαρός. Ήταν τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός του ρεμπέτικου τραγουδιού και έκανε σπουδαία καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τρεις Κεφαλονίτες «ξετρύπωσαν» τον σούπερ σταρ, την εποχή που ήταν δύσκολο να συμβεί…

Αναφερόμαστε στους Γιάννη και Παναγιώτη Κουνάδη, αλλά και τον Ρήγα Καπάτο, που έχουν καταγωγή από τα Διλινάτα. Όπως αποκάλυψε ο μελετητής του ρεμπέτικου στην εφημερίδα «Νέα» (τον Ιανουάριο του 2020), στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν ελάχιστοι δίσκοι του Κατσαρού, ενός κιθαρίστα που έπαιζε ρεμπέτικα. Ο Παναγιώτης Κουνάδης, μελετητής του ρεμπέτικου, επικοινώνησε με τον αδελφό του, Γιάννη, δημοσιογράφο, ο οποίος μαζί με τον τρίτο Κεφαλονίτη, τον Ρήγα Καπάτο, εξέδιδαν το περιοδικό «Νέα Υόρκη» για ομογενείς, ώστε να βρουν την άκρη του νήματος.

Ο Παναγιώτης ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και συναντάει τον Ρήγα, που διέμενε στα κτίρια του ΟΗΕ. Ο τελευταίος, που ήταν συμμαθητής με την Ντίνα Σαντοριναίου του ελληνικού σταθμού στη Νέα Υόρκη, τον στέλνει για συνέντευξη για το ρεμπέτικο. Και ως εκ θαύματος χτυπάει το τηλέφωνο: «Εδώ ο Κατσαρός. Μας άκουγε, είμαι καλά, θα χαρώ να τα πούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *