Η ιστορία του Κεφαλονίτικου κρασιού εκτείνεται από τον 7ο π.Χ. αιώνα έως σήμερα. Τα αμπελοτόπια κι η οινοπαραγωγή στην Ελλάδα είναι μέρος της ιστορίας, της κουλτούρας και του πολιτισμού μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο ελληνικός αμπελώνας είναι γεμάτος από ενθουσιώδεις Έλληνες οινοπαραγωγούς, γεμάτους πάθους για το κρασί.
Το ενημερωτικό site Newsbomb και η παραγωγή Over the Counter φιλοξενεί σήμερα τον Κεφαλονίτη Καθηγητή Πανεπιστημίου και οινοπαραγωγό Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος μας μιλά για την οικονομία του πρωτογενούς τομέα, τις δυσκολίες των οινοπαραγωγών, αλλά και τις προοπτικές του ελληνικού οίνου.
Ο κ. Φαραντούρης αναφέρεται στο επιτυχημένο παράδειγμα του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας στην Κεφαλονιά και στο εξαιρετικό κρασί που παράγεται στο νησί του Ιονίου.