Ο Χάρης Ρώμας στο Kefalonia Times: Το κεφαλονίτικο στοιχείο που κληρονόμησα…

Spread the love

Ως Χάρης Ρώμας είναι γνωστός, εν τούτοις, το πραγματικό του όνομα είναι Χαράλαμπος Ρασσιάς, από τα Χαλιωτάτα της Κεφαλονιάς. Προέρχεται από μία οικογένεια οικονομικά ευκατάστατη και το μεγάλο όνειρό της ήταν να τον δουν γιατρός. Τελικά τον κέρδισε το σανίδι και ο δύσκολος δρόμος της υποκριτικής. Ο πασίγνωστος ηθοποιός μιλάει αποκλειστικά στο Kefalonia Times αναφορικά με την αγάπη του στο νησί και μας διηγείται περιστατικά από τη ζωή του.

Έχω μεγάλο δέσιμο με την Κεφαλονιά. Όχι, μόνο λόγω της καταγωγής μου, αλλά και διότι ο πατέρας μου λάτρευε το νησί και ήθελε να το επισκέπτεται συνέχεια. Ο παππούς μου, ο Ευάγγελος Ρασσιάς, ένας λατρεμένος άνθρωπος, μας έκανε να αγαπήσουμε σφόδρα την Κεφαλονιά. Σκεφτείτε ότι τα 4 ξαδέλφια μου και ο αδελφός μου πήραν το όνομα του παππού μας.

Εγώ πήρα το όνομα του πατέρα της μητέρας μου. Αλλά είμαι ο γιος του Θρασύμβουλου Ρασσιά και πάντα θα αγαπάω το νησί, όσο το αγαπούσε και ο πατέρας μου

Και πως εσείς διαφύγατε του ονόματος;

Εγώ πήρα το όνομα του πατέρα της μητέρας μου. Αλλά είμαι ο γιος του Θρασύμβουλου Ρασσιά και πάντα θα αγαπάω το νησί, όσο το αγαπούσε και ο πατέρας μου. Πριν πεθάνει, μάλιστα, και είναι γεγονός ότι δεν πέθανε μεγάλος, μου ζήτησε “να θαφτώ στο νησί μου“, στον τόπο που μεγάλωσα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χαλιωτάτα;

Βεβαίως και σκεφτείτε ότι εκείνες τις εποχές πήγαινε με τα πόδια σχολείο από τα Χαλιωτάτα στο Αργοστόλι, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα. Και κατάφερε να επιτύχει σε ανώτατη σχολή. Τόσο έξυπνοι είναι οι Κεφαλονίτες, ακόμα κι αυτοί που δεν μπόρεσαν λόγω των δυσχερών συνθηκών να σπουδάσουν. Ο παππούς μου ήταν κτηνοτρόφος και ορισμένα από τα 9 παιδιά ασχολήθηκαν με την κτηνοτροφία.

Με τον Γιώργο Πατούλη συναντήθηκαν στην Ιατρική Σχολή

Η ευστροφία είναι προσόν των Κεφαλονιτών;

Τείνω να πιστεύω ότι η πλειονότητα των Κεφαλλήνων είναι ιδιαιτέρως οξυδερκείς. Θεωρώ ότι έχουν συχνά – πυκνά αντιδράσεις παρορμητικές. Και δεν σου κρύβω ότι εγώ είμαι ένας απ’ αυτούς… Το έχω κληρονομήσει από τον πατέρα μου… Το τρελό στοιχείο, που μπορεί να είναι χαριτωμένο και καλλιτεχνικό, αλλά και εκνευριστικό.

Θυμάστε ένα περιστατικό που σας έχει μείνει χαραγμένο στην καρδιά;

Τη στιγμή που τον πήγα στα Χαλιωτάτα και μόλις φθάσαμε και είδε την πινακίδα, σταμάτησε και φίλησε το χώμα. Τόσο μεγάλη αγάπη είχε για τον τόπο του. Την οποία και μας την έχει μεταδώσει. Κάτι μαγικό συνέβαινε και συμβαίνει μ’ αυτό το νησί…

Έχετε ταξιδέψει τον κόσμο. Θεωρείτε ότι πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί;

Αναντίρρητα, ναι. Αλλά μου έχουν πει αρκετοί ξένοι φίλοι μου, που το έχουν επισκεφθεί κυρίως, με σκάφος, όπως Αμερικανοί, Άγγλοι, Γάλλοι αλλά και Νορβηγοί ότι η Κεφαλονιά είναι καταπληκτικό νησί. Ιδιαίτερα όμορφο νησί και ενεργειακά δυνατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *