Ν. Φαραντούρης: Η επένδυση στην Κεφαλονιά και η μετατροπή σε Νο1 προορισμό

Spread the love

Ο Σαμικός Νίκος Φαραντούρης ήταν από τους επιχειρηματίες που επένδυσαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας στην Κεφαλονιά. Είναι απ’ αυτούς που θεωρεί ότι το νησί μπορεί να γίνει από τους “hot” ευρωπαϊκούς προορισμούς, αρκεί να όλοι να συνεισφέρουμε. Όλοι μας να συμβάλλουμε στον στόχο. Ο Νίκος Φαραντούρης πήρε την απόφαση πριν απο 3-4 χρόνια και εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο το εκπόνησε μαζί με την σύζυγο του. Δημιούργησαν, εν τέλει, ένα κτηριακό συγκρότημα με βίλες μεταξύ Σάμης, Καραβομύλου και Πουλάτων. Το λειτούργησαν εν μέσω πανδημίας και πήγαν καλά, παρ’ όλο που βάδιζαν σε αχαρτογράφητα νερά λόγω covid-19.

Αποκλειστικότητα, ιδιωτικότητα, πολυτέλεια


Ο Νίκος Φαραντούρης μίλησε στο ραδιόφωνο του InKefalonia για την επένδυση. “Εγώ και η οικογένεια μου έχουμε ως σύνθημα στην ζωή μας και το λέω και στους φοιτητές μου, ότι άν κάτι σας ενθουσιάζει, είναι προτιμότερο να το κάνετε και ας μετανιώσετε. Παρά να μετανιώσετε, επειδή δεν το κάνατε και να σας “τρώει”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Πιστεύω στο νησί, πέρα απο το γεγονός ότι το αγαπάμε. Πιστεύω ότι η Κεφαλονιά έχει τουριστικό μέλλον και μέσα στο τρίπτυχο αποκλειστικότητα, ιδιωτικότητα και πολυτέλεια, που δεν απευθύνεται μοιραία σε υψηλά βαλάντια, αλλά και σε ανθρώπους που μπορούν και εκτιμούν να καταλάβουν την διαφορά”.

Ο Νίκος Φαραντούρης συνέχισε: “Επενδύοντας με βάση αυτό το τρίπτυχο,θεωρώ ότι μπορούμε να απογειώσουμε την Κεφαλονιά, η οποία δεν έχει καταστραφεί από άναρχο και βεβιασμένο τουριστικό πυρετό, κάτι που βλέπουμε σε άλλα νησιά της Επτανήσου όπως στην Ζάκυνθο.

Κάνοντας μια πρόβλεψη, θεωρώ ότι η Κεφαλονιά με ατομικές με μεμονωμένες προσπάθειες και με συλλογικές -έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρχουν συλλογικές προσπάθειες και προς τα έξω απο αρχές και απο φορείς – μπορέι να γίνει ο νούμερο ένα προορισμός του ποιοτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Απο την θέση μου και με την ιδιότητα μου θα είμαι αλληλέγγυος σε οποιαδήσποτε προσπάθεια προβολής του νησιού μας.

Στους νέους πρέπει να δώσουμε μια πυξίδα

Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει ένας συντονισμός όπως αυτός της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου ,έχουμε πολύ σημαντικό κόσμο σε σημεία λήψης των αποφάσεων στην Κεφαλονιά,στην Αθήνα,διεθνώς, στις Βρυξέλες,στην Αμερική και επιτέλους πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό σε μία κατεύθυνση, την πατρίδα μας να την διατηρήσουμε όμορφη λειτουργική και έναν ελκυστικό προορισμό για τους νέους μας που φεύγουν για να σπουδάσουν και σκέφτονται εάν θα πρέπει να επανέλθουν στο νησί. Να επανέλθουν οι νέοι μας αρκεί να τους δώσουμε μία στράτα, μια πυξίδα για το τι θα κάνουν.Μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα.

Θέλω κι εγώ μαζί με όλους μας εδώ στην Κεφαλονιά,να ενώνουμε κάθε φορά,σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα τις δυνάμεις μας,όσες διαθέτει ο καθένας μας,απο όποιο μετερίζι κι αν βρίσκεται,για το νησί μας. Κοινή γαρ η τύχη,το νησί αυτό είναι η πατρίδα μας,είναι το απάγγιο όλων όσων κατά καιρούς βρέθηκαν στα μήκη και πλάτη του κόσμου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *