Αυτοσκοπός η πρόσβαση στον Μύρτο και η αποκατάσταση των ζημιών σε Αγία Ευφημία, Άσσο

Spread the love

Στις 18 του μήνα, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2021. Δυστυχώς η συζήτηση διεξήχθη με τον προβληματικό τρόπο της τηλεδιάσκεψης λόγω COVID. Έτσι στερείται η δυνατότητα για έναν πιο ουσιαστικό και παραγωγικό διάλογο από τα μέλη του Συμβουλίου αλλά και την παρακολούθηση από Τοπικά Συμβούλια, φορείς και πολίτες του τόπου μας. Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει αναλυτικά την εκτίμηση των εσόδων αλλά και εξόδων της χρονιάς. Είναι της τάξης των 16 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τον δεύτερο τυπικά προϋπολογισμό της σημερινής δημοτικής αρχής αλλά ουσιαστικά είναι ο πρώτος, αφού για τον περσινό δεν υπήρχε εικόνα-χρήση για το 2020.

         Ο προϋπολογισμός είναι το “εργαλείο” της διοίκησης, καθώς η λειτουργία του Δήμου εξαρτάται από την εκτέλεσή του. Είναι ένα σημαντικό τεχνοκρατικό κείμενο το οποίο εκτός από τα ψυχρά νούμερα εκπέμπει και πολλά πολιτικά μηνύματα. Μπορεί να γκριζάρει ή να χρωματίσει τη δραστηριότητα του Δήμου μας. Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά γεννά και δυνατότητες, αρκεί να υπάρχουν προτεραιότητες και σχεδιασμός. Με την πανδημία πρέπει να κλεινόμαστε μέσα ενώ με τον Ιανό πρέπει να ανοιγόμαστε και να δράσουμε έξω.

Οι προτεραιότητες για τον Δήμο Σάμης

        Είναι πρωταρχικής σημασίας για την παράταξή μας η πρόσβαση στον Μύρτο, η αποκατάσταση της Αγίας Ευφημίας και η δρομολόγηση των έργων στην Άσσο. Αποτελούν προτεραιότητα για τον τόπο μας αλλά αφορούν και όλον τον Νομό. Παρατηρούνται πολύ αργές κινήσεις στην εξέλιξη των έργων κι αυτό αποτελεί κίνδυνο για την αντιμετώπιση της τουριστικής περιόδου.

        Στη μέση αυτής της δύσκολης περιόδου, για να δώσουμε τη δυνατότητα να ξεμπλοκάρουν οι δραστηριότητες, οι υποχρεώσεις και τα έργα του Δήμου μας, υπερψηφίσαμε τον προϋπολογισμό, έχοντας επίγνωση των αδυναμιών του αλλά και των δυνατοτήτων της δημοτικής αρχής. Με την ίδρυση του Δήμου Σάμης πιστέψαμε σε μια νέα συναρπαστική αρχή για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Μετά από 15 μήνες ζωής που μετράει ο Δήμος και τα πρώτα δείγματα της δημοτικής αρχής, η προσμονή της δημιουργικής διαδρομής παραμένει – τραυματισμένη ίσως – αλλά παραμένει. Αυτή είναι η  ουσιαστική δύναμη όλων μας.

Στέλιος Σπαθής

Ανοιχτοί Ορίζοντες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.