Η άνοδος και η πτώση του Κεφαλονίτη εφοπλιστή Τζον Αυγερινού

Spread the love

Για πολλούς ο Τζον Αυγερινός δεν είναι ένα γνωστό ή προβεβλημένο πρόσωπο. Για τους γνωρίζοντες περί των εφοπλιστικών πεπραγμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όμως, πρόκειται για μια άκρως πετυχημένη προσωπικότητα. Κυρίως, διότι με την ικανότητα που διέθετε κατάφερε να εισχωρήσει στην εφοπλιστική οικογένεια, αν και υπάλληλος στην εταιρία του Νιάρχου. Ο Τζον Αυγερινός, μάλιστα, παντρεύτηκε την Στέλλα Γκρέκα, η οποία μεσουράνησε στην ελληνική δισκογραφία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά εγκατέλειψε νωρίς την καριέρα της για να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και να κάνει οικογένεια.

Ο Τζον Αυγερινός ήταν στέλεχος στην εφοπλιστική εταιρία του Νιάρχου και ζούσε μια άνετη ζωή στην Αμερική. Παντρεύτηκε την Στέλλα Γκρέγκα και απέκτησε δυο γιους. Οι φιλοδοξίες, εν τούτοις, που είχε ήταν υψηλές, με συνέπεια ν’ αποχωρήσει από την εταιρία και να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια από το μηδέν. Και τα κατάφερε περίφημα.

Χάρη στις ικανότητες και το Κεφαλονίτικο δαιμόνιο ο Τζον Αυγερινός έφθασε να διατηρεί στην κατοχή του 15 πλοία! Αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος με όσα είχε. Προσπάθησε να αυξήσει το στόλο του, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε. Τα έχασε όλα και πέθανε από τον καημό του. Η σύζυγός του, Στέλλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τρία χρόνια στην Καθημερινή ανέφερε ότι όλα συνέβησαν εξαιτίας της απληστίας του Κεφαλονίτη. Ως συνέπεια ήταν να πουλήσει το σπίτι, το σκάφος, τις γούνες και τα κοσμήματά της και το 1987 να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου διαμένει μόνιμα στο Διόνυσο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *