Συντροφικά “μαχαιρώματα”: Μονιάς Vs Καραγκουλέ για τις ανεμογεννήτριες

Spread the love

Τα αιολικά πάρκα στην Κεφαλονιά είναι ένα καίριο ζήτημα. Πολλώ δε μάλλον, όταν ο εργολάβος του έργου των ανεμογεννητριών της ΔΕΗ, Δημήτρης Καραγκουλές, αξιώνει από το δήμο Σάμης και τον Μάκη Μονιά αλλά και όλων όσοι παρεμπόδισαν την εγκατάσταση το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ… Ποιος είναι όμως, ο Δημήτρης Καραγκουλές; Αναφερόμαστε σε ένα γνωστό – γνωστότατο στέλεχος του ΚΚΕ, γιος μιας ιστορικής προσωπικότητας της Αριστεράς, με σπουδαίο αντιστασιακό έργο, στρατευμένη στη νεολαία της Κατοχής (ΕΠΟΝ) και πρώην σύζυγο της Μαρίας Δαμανάκη, με την οποία βρέθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τότε ήταν φοιτητής στο Μαθηματικό Αθήνας και άνηκε στις Αντι-ΕΦΕΕ, ΠΣΚ και ΚΝΕ. Να θυμίσουμε ότι η Μαρία Δαμανάκη έχει τρεις γάμους και ισάριθμα διαζύγια στο ενεργητικό της και συγκεκριμένα, με το πρώην μέλος της Ανανεωτικής Αριστεράς και σημερινό επιχειρηματία Δημήτρη Καραγκουλέ, το δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα και τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη.

Προσωπικός φίλος του Δραγασάκη ο Δημήτρης Καραγκουλές

Θεωρείται προσωπικός φίλος του Γιάννη Δραγασάκη στον Περισσό και ένας εκ των δύο εκπροσώπων Τύπου του ενιαίου Συνασπισμού το 1989. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 7 Απριλίου του 1989, ύστερα από συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων και των προσωπικοτήτων του ΣΥΝ, προχωρεί η συγκρότηση των κεντρικών του οργάνων, μιας 28μελούς Πολιτικής Επιτροπής και της 8μελούς Γραμματείας. Πρόεδρος του ΣΥΝ αναδεικνύεται ο Χαρίλαος Φλωράκης, γραμματέας ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ στη Γραμματεία συμπεριλαμβάνεται και ο Δημήτρης Καραγκουλές δίπλα στους Μ. Ανδρουλάκη, Γρ. Γιάνναρο, Στ. Γιώτα, Μ. Δρεττάκη, Ανδρ. Λεντάκη, Στ. Νέστωρ και Στ. Πιτσιόρλα. Αμέσως μετά τη διάσπαση του Συνασπισμού αποσύρθηκε και την τελευταία 20ετια αφιερώθηκε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο της ενέργειας. Και μάλιστα με άκρως πετυχημένο τρόπο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η υποψηφιότητα στην Χίο

Πως ξεκίνησαν όλα; Λέγεται ότι το 2004 ο τότε υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, δίνει το δικαίωμα παραγωγής ρεύματος από τα τρία αιολικά της Λακωνίας στην «BCI Partners» και τον Δημήτρη Καραγκουλέ. Και όπως αναφέρουν οι μυημένοι στην ενέργεια, η υπογραφή «έπεσε» μόλις δύο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, όπου το ΠΑΣΟΚ τελικά ηττήθηκε και στη διακυβέρνηση της χώρας ήρθε ο Κώστας Καραμανλής. Τότε είχε κατέβει και υποψήφιος βουλευτής στην Χίο με τον Σύριζα και έλαβε 129 ψήφους, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση.

Η Νίκη Καραγκουλέ και η αρθρογραφία

Συχνά – πυκνά βλέπουμε τον Δημήτρη Καραγκουλέ να αρθρογραφεί, όπως επί παραδείγματι στην Αυγή υπό τον τίτλο «Τα αιολικά πάρκα της Κεφαλλονιάς και οι πλημμύρες» (10-11-2020), απαντώντας σε δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας. Μόνο που ο επιχειρηματίας έχει εμπειρία από τα ΜΜΕ, καθ’ ότι συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού «Επτάμισι» ως οικονομικός διαχειριστής. Το εγχείρημα ήταν θνησιγενές και δεν απέδωσε εκδοτικά. Η κόρη του, Νίκη Καραγκουλέ, είναι απόφοιτη του London School of Economics και υπήρξε στέλεχος του ομίλου της BCI. Αργότερα διοίκηση την αεροπορική εταιρία Sky Express.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *