Η οδυνηρή περιπέτεια του Κεφαλονίτη σεφ που υπηρετούσε τον Καντάφι

Spread the love

Η πολυπολιτισμικότητα του – κατά το ήμισυ – Κεφαλονίτη σεφ, Γιώργου Κουμπούρη, είναι στο «dna» του. Σπούδασε αρχικά στην Ελλάδα και εν συνεχεία, «μετακόμισε» στο Παρίσι, στο Τόκιο, στη Σιγκαπούρη, στη Ταϊλάνδη, ενώ εργάστηκε για περίπου τρία χρόνια στην Λιβύη για την οικογένεια Καντάφι. Όπως καταλαβαίνετε, ήταν υπεύθυνος για την σίτιση 100 και πλέον ηγετών χωρών απ’ όλο τον κόσμο!!! Οι δεξιώσεις ήταν στην καθημερινότητα του Κεφαλονίτη σεφ, ο οποίος ζούσε σε μια υπέροχη τοποθεσία δίπλα στην θάλασσα. Μόνο που τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα τα περίμενε.

«Ο καλύτερος σεφ είναι η φύση», αναφέρει ο Γιώργος Κουμπούρης

Πριν από περίπου εννιά χρόνια ξέσπασε εμφύλιος στη Λιβυή, που είχε αποτέλεσμα τη δολοφονία του Καντάφι. Το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε τη λήξη του εμφυλίου αλλά την αφετηρία νέας βίας και συγκρούσεων για την εξουσία στην πολύπαθη χώρα. Ο Γιώργος Κουμπούρης υποχρεώθηκε μα φυγαδευτεί εν μια νυκτί με πολεμικό αεροπλάνο, που το συνόδευαν Πορτογάλοι κομάντος, προς την Σικελία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε περίπου δύο χρόνια να επανέλθει στην ομαλότητα, καθώς επηρεάστηκε σε μέγιστο βαθμό.

Αλλά κάθε εμπόδιο που συναντάς, είναι ένα κίνητρο ακόμα για να φτάσεις στο πεπρωμένο σου… Επέστρεψε στην Αθήνα και δημιούργησε το concept Natura, που είναι φιλοσοφία ζωής. Ουσιαστικά προτρέπει τους καταναλωτές να έχουν σεβασμό στην φύση, να προσέχουν τη διατροφή τους ώστε να παραμείνουν υγιείς. Ούτως ή άλλως, το μότο είναι: «Ο καλύτερος σεφ είναι η φύση». Όσο περισσότερο εναρμονίζεσαι με την φύση τόσο περισσότερα μπορείς να κατανοήσεις τις πρώτες ύλες και να εμπνευστείς μαγειρικά… Τα αγαπημένα συστατικά στα φαγητά είναι το ελαιόλαδο, το μέλι, το τζίντζερ και τα φρέσκα βιολογικά προϊόντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *