«Αλλάζουν χέρια» ξενοδοχεία Κεφαλονιάς, Ιθάκης – Το εύρος των τιμών

Spread the love

Η πανδημία έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον τουρισμό και κατ’ επέκταση τις τουριστικές μονάδες, κάτι που θα το διαπιστώσουμε ανάγλυφα και στην περίπτωση της Κεφαλονιάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις αρχές του 2021 θα «αναζωπυρωθούν» οι συζητήσεις για την πώληση τουριστικών μονάδων (ξενοδοχεία) και θα υπάρξουν θεαματικά deals. Αναζητώντας σε διαδικτυακούς τόπους αγγελίες για πωλήσεις ακινήτων, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα. Τόσο την Κεφαλονιά όσο και στην Ιθάκη, είδαμε περισσότερες από 15 αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων. Το εύρος, δε, των τιμών πώλησης είναι εξαιρετικά μεγάλο και δύναται να ξεπεράσει και τα 5εκ. ευρώ! Αξιοσημείωτη περίπτωση είναι ξενοδοχείο 7.500 τετραγωνικών μέτρων στο Αργοστόλι, που πωλείται 15.500.000 ευρώ, ήτοι 2.067 ευρώ το τετραγωνικό!!!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι πολλοί επιχειρηματίες θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να αγοράσουν ή να πουλήσουν ακίνητα που αφορούν τον τουρισμό. Προφανώς, κάποιοι διαπιστώνοντας την οικονομική στενότητα ή και την παράταση της ομαλότητας κατά ένα χρόνο σκέφτονται ν’ απαλλαγούν από την επιχείρηση που διαθέτουν.  


Ακόμα και 600 ευρώ το τετραγωνικό πωλούνται ξενοδοχεία!

Χαρακτηριστικό είναι ότι ξενοδοχείο στο Αργοστόλι 950 τετραγωνικών μέτρων τιμάται σε 1,1εκ. ευρώ, ήτοι σχεδόν 1.200 ευρώ το τετραγωνικό. Υπάρχουν όμως και πιο χαμηλές τιμές στο τετραγωνικό, καθώς ξενοδοχείο στο Ληξούρι 1.900τ.μ. πωλείται στα 1.300.000, ήτοι 684 ευρώ το τετραγωνικό. Στην Πύλαρο, επίσης, διαπιστώνουμε ότι πωλείται ξενοδοχείο 1.100τ.μ. έναντι του συνολικού ποσού των 2.5εκ. ευρώ, ήτοι 2.273 ευρώ το τετραγωνικό. Στην Ιθάκη, μάλιστα, πωλείται νεόδμητο ξενοδοχείο 300τ.μ. έναντι του ποσού των 1.500.000 ευρώ.

Αναντίρρητα, υπάρχουν και επιχειρηματίες που δεν έχουν αναρτήσει τα ακίνητα σε διαδικτυακούς τόπους και προσπαθούν μέσω των διασυνδέσεων που διατηρούν με επιχειρηματίες να τα πουλήσουν.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *