Το επεισόδιο Φόρτε-Γραφάκου για ΦΟΣΔΑ και στη μέση ο Παρίσης

Spread the love

«Τρικυμιώδης» είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά εξαιτίας του νέου ΦΟΣΔΑ. Η εσωτερική διαμάχη που επικρατεί άγγιξε και τον Αλέκο Παρίση ως πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ, ο οποίος δεν έθεσε το καίριο ζήτημα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση. Είχε προηγηθεί η έντονη λογομαχία του Μάκη Φόρτε με τον Μανώλη Γραφάκο μέσω της τηλεδιάσκεψης αλλά και η αντίδραση του δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, γι’ αυτό που συντελείται.  

Ο Αλέκος Παρίσης ήταν φανερό ότι δεν θα μπορούσε να αμέτοχος ή καλύτερα να τάσσονταν και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Ήτοι, ο πρώην δήμαρχος επέλεξε την πλευρά της Ρόδης Κράτσα και του Μανώλη Γραφάκου. Ουσιαστικά «γύρισε την πλάτη» του στα συμφέροντα της Κεφαλονιάς και τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς με το νέο ΦΟΣΔΑ. Ως συνέπεια ήταν να δεχθεί επίθεση από τους Μιχαλάτο, Φόρτε, δεδομένου ότι δεν θέλησε να τεθεί στη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ αυτό το καίριο ζήτημα παρά την επιμονή των δύο πρώτων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με την άποψη του Θεόφιλου Μιχαλάτου τάχθηκαν όλοι οι δήμαρχοι, εν τούτοις, ο Αλέκος Παρίσης ήταν κατηγορηματικά αντίθετος. «Η διαχείριση των απορριμάτων ανήκει στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης. Όμως μας θέλει σαν εταίρους ο νέος ΦόΔΣΑ; Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου Αργοστολίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αργοστολίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *