Η Κεφαλονίτισα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών στις ΗΠΑ

Spread the love

Το έργο της Κεφαλονίτισας Αραβέλα Σιμωτά (Aravella Simotas), πρώην βουλευτή, είναι σημαντικό και αναμφισβήτητο. Παρ’ ότι δεν εξελέγη πρόσφατα, εν τούτοις, συνεχίζει αδιαλείπτως να αγωνίζεται για τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις νεαρές, σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, ιατρικής περίθαλψης, δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, ενέργειας και περιβάλλοντος. Η Σιμωτά εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2010 στην περιοχή της Αστόριας και συγκεκριμένα στο δυτικό κομμάτι του Κουίνς και είναι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που κατέλαβε πολιτειακή θέση στη Νέα Υόρκη και στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Η Αραβέλλα Σιμωτά με τον σύζυγό της, Γιάννη Κατσάνο και την κόρη τους, Ελένη

Ο πατέρας της, ο Αριστείδης, κατάγεται από τον Ασπρογέρακα, ένα από τα ορεινά χωριά της Κεφαλονιάς, που βρίσκεται στην περιοχή Ελείου – Πρόννων, κοντά στον Πόρο και σε υψόμετρο 260 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Η μητέρας της, Ελένη, γεννήθηκε στις Βασιλικάδες. Με τον σύζυγό της Γιάννη Κατσάνο παντρεύτηκαν στο Φισκάρδο το 2004 και εννιά χρόνια αργότερα βάφτισαν στο νησί την κόρη τους, Ελένη Ευαγγελία. Η ίδια γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε και σπούδασε νομική.

Επικεντρώνεται όλα αυτά τα χρόνια σε θέματα που βελτιώνουν τη ζωή των γυναικών και των παιδιών. Έχει αφιερώσει τη ζωή της σε ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και διάκρισης στο χώρο εργασίας, ενώ πέτυχε να επεκτείνει το χρόνο δίωξης αστικών και ποινικών υποθέσεων βιασμού δεύτερου και τρίτου βαθμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2019 εξασφάλισε περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια για τα δημόσια σχολεία της Αστόρια, για τη στήριξη έργων που αφορούν προγράμματα χορού έως τη δημιουργία νέων αιθουσών πολυμέσων και ανακαινίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *