Ο Κεφαλονίτης καλλιτέχνης που κάνει θραύση στις ΗΠΑ

Spread the love

Είναι από τους δραστήριους Κεφαλονίτες στο χώρο του πολιτισμού. Ο Διονύσης Φραγκιάς γεννήθηκε στο νησί αλλά σύντομα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Είναι ένας καλλιτέχνης που μέσα από τα έργα του, παρουσιάζει τις τάσεις της ανθρώπινης φύσης τόσο προς τη δημιουργία όσο και την καταστροφή. Τα γλυπτά, τα έργα ζωγραφικής και οι τοιχογραφίες του συνδέουν το παρελθόν με το παρόν. O Jeff Koons είναι ο μέντορας του, του οποίου η πολυετής καθοδήγηση, και η πολύ στενή συνεργασία τους, ενστάλαξε στον καλλιτέχνη μια ευαίσθητη προσέγγιση στην καλλιτεχνική του πρακτική.

Couple on Tree, έργο του Διονύσιου Φραγκιά


Στην τελευταία του δουλειά (Emergency Inspiration) ο πυρήνας είναι κάποια ερωτήματα του τύπου: Με ποιο τρόπο ανταποκρίνονται οι καλλιτέχνες σε περιόδους αβεβαιότητας; Με ποιο τρόπο κατανοούμε αυτή την αβεβαιότητα; Ο Διονύσης Φραγκιάς έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις αφενός στις ΗΠΑ και αφετέρου στην Ελλάδα, την Ελβετία, το Βέλγιο και σε άλλες χώρες.

Ένα πρόσφατο μεγάλο γλυπτό, με τίτλο «Icarus Empires», αποκτήθηκε από τη συλλογή Hearst στη Νέα Υόρκη πέρσι και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην γκαλερί του Πύργου Hearst στο Μανχάταν, το περίφημο αρχηγείο του Hearst Media Corp.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *