Έρικ Βασιλάτος: Ο Κεφαλονίτης που φέρεται να μπήκε «σφήνα» στην εξαγορά της Singular

Spread the love

Η Singular Logic θεωρείται «φιλέτο» για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας. Γι’ αυτό και το συνολικό αντίτιμο για την εξαγορά της εταιρίας ανήλθε στο ποσό των 18,05εκ. ευρώ, το οποίο και θα καταβάλει το σχήμα, αποτελούμενο από τις εταιρίες Epsilon Net και Space Hellas. Αυτό που όμως, πέρασε στα «ψιλά» ήταν το γεγονός ότι για την εξαγορά ενδιαφέρθηκε και ο Κεφαλονίτης Έρικ Βασιλάτος.  

Ο Έρικ (Eric Vassilatos) είναι ένας από τους πιο δραστήριους επιχειρηματίες στους ομογενειακούς κύκλους και στο Σικάγο, μέσω του ιδρύματος «Demetra and Eric Vassilatos», ίδρυσε την SkyΒox Capital. Αφού πρώτα αποσύρθηκε από την Vivid Seats έναντι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μια πετυχημένη εταιρεία μεταπώλησης εισιτηρίων μέσω διαδικτύου. Φανταστείτε ότι μέσα σε 10 χρόνια είχε έσοδα 1 δις δολάρια και αποτέλεσε τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο του κλάδου στη Βόρεια Αμερική!

Όλοι θυμούνται, βέβαια, τον φοιτητή Έρικ στο κατάστημα με μηχανές φαγητού του πατέρα του, του αείμνηστου Σταύρου Βασιλάτου και του συνεταίρου του, Μάκη Σπαθή, να κάθεται στο …πάτωμα και με ένα λάπτοπ στα χέρια να κάνει τον μεσολαβητή στα εισιτήρια αθλητικών αγώνων… Από τότε, όμως, άλλαξαν πολλά. Πρώτα απ’ όλα, πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών έναντι του ποσού των 575εκ. δολαρίων στην εταιρεία ιδιωτικών μετοχών, GTCR, με έδρα το Σικάγο.


Ο Έρικ Βασιλάτος, λοιπόν, ενδιαφέρθηκε ενεργά για την εξαγορά της Singular Logic, ιδιοκτησίας MIG. Η φημολογία ανέφερε ότι πίσω από βρετανική εταιρία βρισκόταν η Skybox Capital, μια επενδυτική εταιρία που ίδρυσε ο Κεφαλονίτης. Ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *