Καθυστερεί η άρση του λοκντάουν, προετοιμάζεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Spread the love

Είναι γεγονός ότι δύο πράγματα συνέβαλαν στην καθυστέρηση του ανασχηματισμού: Οι εσωτερικές «ζυμώσεις» και ο κορονοϊός. Τα δύο λοκντάουν επέφεραν παράταση στην αγωνία των βουλευτών και των εξωκοινοβουλευτικών, δεδομένου της ρευστότητας που επικρατούσαν. Όπως επισημαίνεται εντός του Μεγάρου Μαξίμου, με την ίδια ορμή που προετοιμάζεται η άρση του λοκντάουν, με ακριβώς την ίδια συζητιέται έντονα και ο ανασχηματισμός εντός της κυβερνήσεως.

Τα πρώτα μηνύματα ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση κυβέρνησης – πολιτών τις δύσκολες τούτες ώρες για την χώρα, έχουν φθάσει στα αυτιά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρατηρείται πρωτοφανής ολιγωρία από υπουργούς, κυρίως πρωτοεμφανιζόμενους και λιγότερο έμπειρους και δείχνουν απροθυμία να διαχειριστούν τέτοιες ακραίες καταστάσεις.

Αναμφισβήτητα, ο κορονοϊός έχει «σκεπάσει» όλα τα προβλήματα της χώρας και αμέσως μετά την ομαλοποίηση θεωρείται βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν ένα «βουνό», αναμένοντας την άμεση επίλυση. Και τότε οι παλαιότεροι και πιο έμπειροι θα κληθούν να τα αντιμετωπίσουν. Και οι οποίοι θα ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα σε μια προσπάθεια να συσπειρωθεί η Νέα Δημοκρατία. Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρχουν αλλαγές σε υπουργεία που έχουν «τραυματιστεί» βαριά, όπως το Υγείας ή το Τουρισμού.

Αγγελος Αρτελάρης     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.