Η Κεφαλονιά του φθινοπώρου μας συνεπαίρνει

Spread the love

Έξω βρέχει. Ο Οκτώβρης χρειάστηκε να φτάσει στο τέλος του για να εμφανίσει τις προθέσεις του. Καθηλωμένη στο σπίτι, δίπλα στο παράθυρο, οι σκέψεις μου χάνονται μαζί με τον ήχο της βροχής. Επιστρέφω σε μέρες ηλιόλουστες, νησιά κι ακρογιαλιές… Στην Κεφαλονιά, 3 βδομάδες νωρίτερα! Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο νου είναι η θέα της θάλασσας, ήρεμη σαν λίμνη, μέσα από το φινιστρίνι του αεροπλάνου, λίγο πριν προσγειωθούμε στο νησί. Η Κεφαλονιά του φθινοπώρου με συνεπήρε και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Όμορφες διαδρομές με θέα τη θάλασσα, υπέροχες παραλίες, πολύχρωμα και ήσυχα αυτή την περίοδο χωριά, γεύσεις και μυρωδιές!

Η θέα της θάλασσας, ήρεμη σαν λίμνη, από το φινιστρίνι του αεροπλάνου…

Η Κεφαλονιά, όταν ο κόσμος λιγοστεύει

Είναι αδύνατον να γνωρίσετε την Κεφαλονιά σε ένα μόνο ταξίδι. Τα χωριά της είναι περισσότερα και από τις παραλίες της και, εκτός από μια πανέμορφη ακτογραμμή, είναι γεμάτη σπήλαια και σπηλαιολίμνες, μονοπάτια κι αξιόλογους παραγωγούς. Τέσσερις μέρες για μένα έφτασαν ίσα-ίσα για να καλωσορίσω το φθινόπωρο με λίγες ακόμα βουτιές, σύντομες πεζοπορίες και οινογευσίες Ρομπόλας σε εστιατόρια και οινοποιεία.

Τώρα που τα χωριά ησυχάζουν, αλλά τα νερά είναι ακόμα ζεστά, που τα οινοποιεία υποδέχονται τη νέα σοδειά και στα μονοπάτια θα δείτε τα χρώματα του φθινοπώρου, θα καταλάβετε γιατί η Κεφαλονιά αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για αυτή την εποχή. Επιπλέον, καθώς ο κόσμος λιγοστεύει, αυξάνονται οι πιθανότητες να δείτε χελώνες Caretta caretta ή φώκιες Monachus monachus σε παραλίες.

Διαβάστε περισσότερα στο itgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *