Πέθανε ο εμπνευστής του βιβλίου «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» – 20 χρόνια μετά την ταινία

Spread the love

Σε ηλικία 96 χρόνων πέθανε ο εμπνευστής του βιβλίου που διαφήμισε την Κεφαλονιά στα πέρατα του κόσμου, Piers de Berniere-Smart. Πρόκειται για τον πατέρα του μυθιστοριογράφου, Louis de Bernieres, ο οποίος έγραψε το έτος 1994 το πιο γνωστό έργο του «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», που στάθηκε η αιτία να γίνει πιο γνωστό το νησί μας και να κατακλυστεί από τουρίστες τα επόμενα χρόνια. Βιβλίο που μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες και έγινε  κινηματογραφική ταινία με τον Νικολας Κειτζ και την Πενελοπε Κρουζ.

Σε ηλικία 96 χρόνων πέθανε ο εμπνευστής του βιβλίου, Piers de Berniere-Smart


Ο πατέρας του μυθιστοριογράφου ήταν αξιωματικός και διέσχισε την Μεσόγειο, ενώ πολέμησε σθεναρά τους φασίστες και τους ναζί. Ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε στον υιό τις προσωπικές εμπειρίες από τον πόλεμο, συμπεριλαμβάνοντας τα όσα φρικαλέα συνέβησαν στην Κεφαλονιά αλλά και την ρομαντική ιστορία του τότε λοχαγού, Άμος Παμπαλόνι.

Στην κηδεία του Piers de Berniere-Smart βρέθηκαν μόλις έξι άτομα της οικογένειάς του λόγω του λοκντάουν, συμπεριλαμβανομένων των θυγατέρων του, Susanna και Charlotte, οι οποίες δεν πήγαν με μαντολίνο αλλά με σαξόφωνο με το οποίο έπαιξαν το «The Last Post».

Άγγελος Αρτελάρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *