Η επίσκεψη του Στ. Τραυλού στο υπουργείο Πολιτισμού

Spread the love

Ο Σταύρος Τραυλός, αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ενημέρωσε για τη συνάντηση που έκανε με αξιωματούχους του υπουργείου Πολιτισμού για την οριστική λύση ανάδειξης και συντήρησης του μυκηναϊκού τάφου των Τζαννατων.

Το μνημείο θα καλύπτει με το θολοτό στέγαστρο

Στην σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού που έγινε υπό την αιγίδα του ΓΓ του Υπουργείου κου Διδασκάλου δόθηκε οριστική λύση για τη ανάδειξη και συντήρηση του μυκηναϊκού τάφου των Τζαννατων. Το μνημείο θα καλύπτει με το θολοτό στέγαστρο σύμφωνα με την μελέτη που έχει εγκριθεί απο το ΚΑΣ και έχει χρηματοδοτηθεί από την Εταιρεία μελετών προϊστορικής Κεφαλονιάς.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου υποέργου θα γίνει από την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου. Μετά τη σημερινή σύσκεψη λύθηκε ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε την τοπική κοινωνία για χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδωνη, την Περιφερειαρχη κα Ροδη Κρατσα και τον ΓΓ του Υπουργείου κο Γιώργο Διδασκάλου για την αποφασιστική στάση που είχαν ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. Επίσης όλη την ομάδα των μελέτη των που ήταν παρούσα στη σημερινή συσκεψη, τα στελέχη του υπουργείου καθώς και τον κο Μεταξά Γερασιμο, εκπρόσωπο της εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλονιάς.

Η σημερινή κρίσιμη απόφαση ανοίγει το δρόμο ανάδειξης ενός εμβληματικου μνημείου και σηματοδοτεί την σθεναρή πρόθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό των νησιών μας με τον καλύτερο τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *