Ο Παύλος Γερουλάνος, πρώην υπουργός και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Αθηναίων, τονίζει ξεκάθαρα ότι θα υπάρχουν νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας στα ιχθυοτροφεία της Κεφαλονιάς. Όπως ανέφερε, η δουλειά του ξεκινάει μ’ αυτά, όπως βέβαια και με τα θέματα που απασχολούν το δήμο. Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε στο athensvoice και επισήμανε τα όσα πέρασε εν μέσω του κορονοϊού. Τι είπε:
«Σε τηλεσυναντήσεις με τους συνεργάτες μου μοιραζόμαστε, εκτός από τα τρέχοντα, ανησυχίες, σκέψεις και ιδέες γύρω από τη μέρα που ξημερώνει μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την Ελλάδα και τον κόσμο ενώ, κάθε δεύτερη μέρα, δίνουμε ραντεβού στο skype με τους κοινοτικούς και δημοτικούς συμβούλους του «Αθήνα είσαι εσύ» για να φροντίσουμε σχολαστικά τις γειτονιές της Αθήνας και τις ανάγκες που προκύπτουν αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Θεωρώ μέρος της ευθύνης μου και ελάχιστη υποχρέωσή μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ
Σε αυτές τις κλήσεις αποφασίζουμε και τις προτεραιότητες για το πρόγραμμά μας. Έτσι, βγαίνω από το σπίτι μόνο για να συμπαρασταθώ στους υπαλλήλους του Δήμου, τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Θεωρώ μέρος της ευθύνης μου και ελάχιστη υποχρέωσή μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, μια καλημέρα, εκ μέρους όλων μας, στους ανθρώπους που έχουν κάθε λόγο να φοβούνται εκεί έξω που παλεύουν για μας. Τους γιατρούς των Δημοτικών Ιατρείων, ιδιαίτερα εκείνους στη Σαρανταπόρου που κάνουν τεστ για τον ιό, τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, τη Δημοτική Αστυνομία και τους σπουδαίους υπαλλήλους Καθαριότητας που μαζεύουν τα σκουπίδια και απολυμαίνουν.
Ο ελεύθερός μου χρόνος γεμίζει με γράψιμο και διάβασμα
Τις μέρες που δεν βγαίνω έξω, κρατάω ώρες για να ενημερωθώ σε βάθος για ό,τι αλλάζει ραγδαία στον κόσμο, επιλέγοντας για πηγές κυρίως το διαδίκτυο, ξένα και ελληνικά ειδησεογραφικά μέσα αλλά και μελέτες. ‘Οπως αυτή του International Labour Organisation (ILO) που αφορά στο νέο εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται ή αυτές του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Ο ελεύθερός μου χρόνος γεμίζει με γράψιμο και διάβασμα, «The Silk Roads: A New History of the World» του Peter Frankopan και «Η ζωγραφική της Ιταλικής Αναγέννησης από τις πηγές» της Έλλης Γιωτοπούλου-Σισιλιανού από τη Βιβλιοθήκη του Μουσείου Μπενάκη μου κρατούν συντροφιά αυτό το Πάσχα της απομόνωσης».