Ο Κεφαλονίτης που αύξησε την περιουσία του στο 1 δις

Spread the love

Είναι από τους πιο δραστήριους επιχειρηματίες στην Αυστραλία, με συνέπεια η περιουσία του να εκτιμάται στα 1,02 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Αναντίρρητα, θα υπάρχει φέτος μια κάμψη λόγω του κορονοϊού, ωστόσο, ο Σπύρος Αλυσανδράτος (Spiros Alysandratos) είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Αυστραλία και 6ος πιο πλούσιος Έλληνας. Έφυγε από την Κεφαλονιά προς τη Μελβούρνη το 1959 σε ηλικία 20 ετών και λίγα χρόνια αργότερα δημιούργησε μια αυτοκρατορία.

Έφυγε από την Κεφαλονιά προς τη Μελβούρνη το 1959 και λίγα χρόνια αργότερα δημιούργησε μια αυτοκρατορία

Ο δραστήριος Κεφαλονίτης επεισε την αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines

Είναι ιδρυτής και διευθύνων Σύμβουλος του ταξιδιωτικού ομίλου Consolidated Travel, του μεγαλύτερου ιδιωτικού διανομέα αεροπορικών προϊόντων της Αυστραλίας.Ο ίδιος και η γυναίκα του κατέχουν το 48,15% της εταιρείας, που αντιστοιχεί σε περίπου 153 εκατομμύρια δολάρια. Ο δραστήριος Κεφαλονίτης κατάφερε να πείσει την αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines να ξεκινήσει πτήσεις απ’ ευθείας από Αυστραλία με προορισμό την Αθήνα στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών!

Το 1976  συνέβαλε τα μέγιστα για την κατασκευή του καμπαναριού του Αγίου Δημητρίου στα Μακρυώτικα Πυλάρου, που είχε καταστραφεί από τους σεισμούς του 1953, ενώ ενίσχυε με βραβεία παιδιά της Πυλάρου, που κατάφεραν να μπουν στο πανεπιστήμιο και είχαν αποφοιτήσει από το Λύκειο Σάμης.

Ο γιος του Σπύρου Αλυσανδράτου είναι ο Διονύσης, γενικός διευθυντής του ομίλου

Γιος του είναι ο Διονύσης ή Dennis, ο οποίος διευθύνει τα γραφεία στη Βικτώρια και Τασμανία, ως γενικός διευθυντής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *