Με κουπόνια τα ταξίδια και η εργασία!

Spread the love

Ποιος θα το πίστευε ότι θα έφθανε η στιγμή την οποία θα ταξιδεύαμε αλλά και δουλεύαμε έναντι κουπονιών… Κι όμως, σύμφωνα με τις διαρροές που υπάρχουν από κυβέρνηση και Κομισιόν, τα κουπόνια θα κάνουν θραύση τα επόμενα δύο χρόνια… Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η κυβέρνηση θα δώσει την ευκαιρία στους εργοδότες να διατηρήσουν ή να προσλάβουν προσωπικό με τα κουπόνια. Το σχέδιο προβλέπει:

  • Για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων θα ακολουθηθεί το γερμανικό μοντέλο, με το κράτος να επιδοτεί έως και το 60% του μισθού που χάνει κάποιος από τη μετατροπή της σύμβασης από πλήρους σε μερικής απασχόλησης και μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσού.

  • Για την ενίσχυση των νέων προσλήψεων προβλέπεται η χορήγηση κουπονιών σε ανέργους, τα οποία θα εξαργυρώνει η επιχείρηση που θα τους προσλαμβάνει, ενώ εξετάζεται η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος για κάποιο διάστημα.

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την άλλη, θα προτείνει στα κράτη-μέλη να εγγυηθούν κουπόνια -αντί αποζημιώσεων- για ταξίδια που ακυρώθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και να αρχίσουν να αίρουν τους εσωτερικούς συνοριακούς περιορισμούς. Θα ζητήσει από τα κράτη να εγγυηθούν τα κουπόνια, ώστε να μετατραπούν σε ισχυρά και ελκυστικά για τους πελάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.