Το …αυτογκόλ στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο – Μέχρι τέλους ο Μιχαλάτος

Spread the love

«Πλήγμα» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και τα άρθρα 93 και 27. Δεν το υποστηρίζουν μόνο οι δήμαρχοι των Ιονίων Νήσων, αλλά και οι αξιωματούχοι της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΙΝ. Όπως βέβαια και οι δήμαρχοι του Αιγαίου. Η μόνη που συμφωνεί είναι η περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, που έδωσε αγώνα απέναντι στους ανθρώπους που την στήριξαν και υποστήριξαν. Ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, έδωσε το «παρών» στο περιφερειακό συμβούλιο και χαρακτήρισε ως …αυτογκόλ το νομοσχέδιο!

Θ. Μιχαλάτος: Είμαι εδώ για να παλέψω μέχρι τέλους

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ξεκαθάρισε ότι θα πάει μέχρι τέλους, με στόχο να καταργηθούν τα άρθρα 93 και 27.

Να τι είπε ο δήμαρχος Αργοστολίου στο περιφερειακό συμβούλιο

  • Άκουσα τον βουλευτή Κέρκυρας, κ. Γκίκα, να δηλώνει ότι με το νομοσχέδιο βάλαμε γκολ. Δυστυχώς, δεχθήκαμε εμείς γκολ λόγω του αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση και την απουσία διαλόγου και διαβούλευσης. Το περιφερειακό συμβούλιο έπρεπε να είχε συνεδριάσει και να αποφασίσει για τον ρόλο που του έδινε η κυβέρνηση.

  • Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά μόνο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Αιγαίο.

  • Υπήρξε έλλειψη σεβασμού στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔΙΝ, που τάχθηκαν αναντίρρητα κατά του νομοσχεδίου.

  • Εν μέσω πανδημίας δεχθήκαμε αιφνιδιασμό στην Κεφαλονιά. Ένας ακόμα φορέας, αυτός διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, δέχεται ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα. Κι αυτός διαλύεται με το άρθρο 27.

  • Ο τοπικός ΦΟΣΔΑ λειτουργεί επί 35 συναπτά χρόνια άψογα και περηφανευόμαστε ότι έχουμε το πιο καθαρό νησί. Σήμερα διαλύεται και η έδρα του μεταφέρεται στην Κέρκυρα. Η Κεφαλονιά παίρνει από το νέο φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων το πενιχρό ποσοστό του 10%. Ζητάμε ένα βραβείο από την Κυβέρνηση γι αυτό που έχουμε πετύχει εδώ 35 χρόνια. Είμαι εδώ για να παλέψω μέχρι τέλος και να ζητήσω από το Περιφερειακό Συμβούλιο να ψηφίσει την απόσυρση του άρθρου 93 και 27 του Νομοσχεδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *