Πόλεμος «χαρακωμάτων» Κράτσα-Γαλιατσάτου για το νομοσχέδιο

Spread the love

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο αναφορικά με την ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου μεταξύ της Ρόδης Κράτσα και του Θόδωρου Γαλιατσάτου. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επιτέθηκε εις βάρος της νυν περιφερειάρχη, χαρακτηρίζοντας ως «υστερόβουλη και αντιδημοκρατική» την λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου. «Φέρατε το θέμα του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου την ημέρα που ψηφίζεται από την Βουλή», ανέφερε ο πρώην περιφερειάρχης που εξαπέλυσε δριμεία κριτική για τις ενέργειες της Ρ. Κράτσα.

Θ. Γαλιατσάτος: Το νομοσχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως «περιβαλλοντοκτόνο»

  • Αντί να έχουμε νέους φορείς διαχείρισης, πάμε στην δημιουργία μιας μικρής μονάδας ανά περιφέρεια που δεν θα έσοδα. Το νομοσχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως «περιβαλλοντοκτόνο» από όλους τους περιβαλλοντικούς φορείς.

  • Αιφνιδίως τοποθετήθηκε στο Νομοσχέδιο το άρθρο 93, κάτι που γνώριζε μόνο η Κράτσα. Έχουμε μία βίαιη αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης στερεών αποβλήτων που αυτοί που το διαχειρίζονται δεν το πρότειναν, ούτε το δέχονται…

  • Επιχειρείται ο πλήρης έλεγχος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων από την κυβέρνηση, με τις «ευλογίες» μιας πρόθυμης περιφερειάρχη. Επιβάλλεται το περιφερειακό συμβούλιο να λάβει την απόφαση εξαίρεσης του άρθρου 93, ακόμα κι αν ψηφιστεί στην Βουλή.

Ρόδη Κράτσα: Σπέρνει ζιζάνια ο Γαλιατσάτος

Από την άλλη, η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, υπεραμύνθηκε της στάσης της και απάντησε έντονα στον Θόδωρο Γαλιατσάτο:

  • Η μείζονα αντιπολίτευση υποτιμά την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και χρησιμοποιεί το νομοσχέδιο για μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις.

  • Είναι αδιάφορη μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων. 

  • Ο Γαλιατσάτος για να υπάρξει πολιτικά δεν διστάζει να βάλει το ένα νησί του Ιονίου απέναντι στο άλλο, σπέρνοντας ζιζάνια. Πραγματικά είναι απαράδεκτες ενέργειες για έναν τ. περιφερειάρχη. Δεν έχει   αντιληφθεί ότι τον καταδίκασε ο λαός των Ιονίων Νήσων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *