Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα, Σάμη, Ιθάκη

Spread the love

Το αργότερο μέχρι τέλος Μαΐου θα επανέλθει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα, Σάμη, Ιθάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΤ. Η Levante Ferries αναμένει την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος για τις μετακινήσεις από και προς τη νησιωτική χώρα στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης μέτρων, ώστε να ενεργοποιήσει και πάλι τη γραμμή Πάτρα, Σάμη, Ιθάκη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, θα συμβεί λίαν συντόμως και θα γνωστοποιηθούν, μεταξύ άλλων, η μειωμένη επιβίβαση ταξιδιωτών κατά 50%, οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται αλλά και τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Το αίτημα για στήριξη της ακτοπλοΐας

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα στηρίξει την ακτοπλοΐα με 15 εκατομμύρια ευρώ, καθώς σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη «είναι εθνική προσφορά που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Διασφαλίζει την εδαφική συνέχεια της χώρας». Προανήγγειλε, μάλιστα και αίτημα στην ΕΕ για αποζημίωση της ακτοπλοΐας από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ως αναπόφευκτη θεωρείται η αναστολή λειτουργίας της γραμμής Πάτρα, Σάμη

Είναι γεγονός ότι η αναστολή λειτουργίας της εν λόγω ακτοπλοϊκής γραμμής επέφερε αναστάτωση, εν τούτοις, θεωρήθηκε από τους αξιωματούχους της εταιρίας ως αναπόφευκτη, δεδομένου ότι απαγορεύονταν η μετακίνηση προς και από τα νησιά. Πλέον, θα επιστρέψει η ακτοπλοϊκή γραμμή και θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών των δύο νησιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *