«Κατεβάζουν ρολά» οι υπηρεσίες των δήμων Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Spread the love

«Μέχρι τέλους» θα είναι ο αγώνας δημάρχων, δημοτικών συμβούλων αλλά και κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, που διαλύει την ΕΔΑΚΙ και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. «Λουκέτο» θα τοποθετηθούν αύριο Τρίτη στους δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης, με βασικό αίτημα την απόσυρση του άρθρου 93 του υπό ψήφιση περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

Ακόμα κι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή θα υπάρξουν αντιδράσεις

Οι τέσσερις δήμαρχοι είναι απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, σε περίπτωση την οποία δεν αποσυρθεί το άρθρο 93. Ακόμα κι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή θα υπάρξουν αντιδράσεις, δεδομένου ότι η κατάργηση της ΕΔΑΚΙ αλλά και του  Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα δημιουργήσουν απίστευτα προβλήματα στα δύο νησιά. Το απόλυτα θετικό στοιχείο είναι η ενότητα και η ομόνοια των Μιχαλάτου, Κατσιβέλη, Μονιά και Στανίτσα αλλά και συσπείρωση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.  Αλλά και η ΠΕΔΙΝ, μέσω του προέδρου Αλέξανδρου Παρίση, στηρίζει και με τα δύο χέρια την απόφαση του δήμου.

«Πρέπει να συνεχίσουμε και να κλείσουμε τις υπηρεσίες μας» ανέφερε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ακόμα και αν το ψηφίσουν…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και μίλησε για τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Έχουμε καταφέρει όλοι οι δήμοι στα Ιόνια να είναι ενωμένοι. Καταφέραμε όλοι οι δήμοι στα Ιόνια Νησιά να αγκαλιάσουν το δίκαιο αίτημα το δικό μας και να μην διαλυθεί η ΕΔΑΚΙ. Πρέπει να συνεχίσουμε και να κλείσουμε τις υπηρεσίες μας, να κρατήσουμε μόνο ανοικτό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να συνεχίσουμε τον αγώνα και μετά να δούμε, αν ψηφιστεί στη Βουλή, πως θα κινηθούμε νομικά εναντίον του άρθρου 93 του Νομοσχεδίου».

«Συντασσόμαστε και εμείς σε αυτή την απόφαση που πλήττει τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς», επισήμανε ο δήμαρχος Σάμης, Μάκης Μονιάς, ενώ ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας ανέφερε: «Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό το θέμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *