Σύσσωμος ο δήμος στη διαμαρτυρία της ΕΔΑΚΙ

Spread the love

Στο πλευρό του υπαλληλικού προσωπικού της ΕΔΑΚΙ βρέθηκε σήμερα το πρωί στη διαμαρτυρία ο δήμος Αργοστολίου, δια της παρουσίας του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου. Οι υπάλληλοι αντέδρασαν έντονα στην ψήφιση του άρθρου 93 του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, που αφορά τη σύσταση νέου περιφερειακού φορέα και κατ’ επέκταση την κατάργηση της ΕΔΑΚΙ.

Εκτός του δημάρχου Αργοστολίου, το «παρών» έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός, ο πρόεδρος του ΔΣ Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αργοστολίου, Σπύρος Σαμούρης, Γιώργος Τσιλιμιδός, Σπύρος Ματιάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαδάτος, ο αντιπρόεδρος του Γηροκομείου Αργοστολίου Αριστοτέλης Μπατιστάτος και οι πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Αργύρης Γαβριελάτος, διευθύνοντας σύμβουλος, Παναγής Βανδώρος.

Θ. Μιχαλάτος: Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση του φορέα που θα δημιουργηθεί

Την άρση της εμπιστοσύνης στη διοίκηση του νέου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων διατύπωσε ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος ξεκαθάρισε: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να θέλει να διαλύσει ένα επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων όπως έχει εδώ και χρόνια η Κεφαλονιά. Και η Ένωση δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) είναι αντίθεση να μπει η Περιφέρεια στην διαχείριση. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως δεν πάμε σήμερα να τον ταλαιπωρήσουμε με τα σκουπίδια»

Στ. Τραυλός: Να δω ότι δεν θα έρθουν τα σκουπίδια στην Κεφαλονια

Ο Σταύρος Τραυλός ανέφερε ότι χρειάζονταν διαβούλευση και συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. «Το νομοσχέδιο δεν το απαίτησε η περιφέρεια», είπε και κατέληξε: «Περιμένω να δω εγγράφως το ότι δεν θα έρθουν τα σκουπίδια στην Κεφαλονιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *