Πλήρης επιβεβαίωση του K.T.: Η συνάντηση Καππάτου με τον Χατζηδάκη και οι στόχοι

Spread the love

Το KefaloniaTimes υπό τον τίτλο Τετ α τετ Καππάτου, Χατζηδάκη για την ΕΔΑΚΙ σας είχε καταγράψει με απόλυτη ακρίβεια τη συνάντηση του Παναγή Καππάτου με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Χθες έγινε η συνάντηση των δύο πολιτικών, ενώ μετείχε και ο Κεφαλονίτης υφυπουργός, Γεράσιμος Θωμάς αλλά και ο γενικός γραμματέα, Μανώλης Γραφακος.

Ο Παναγής Καππάτος αναφέρει σε ανακοίνωση:

Αντικείμενο της συνάντησής μας δεν ήταν άλλο από το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου σχετικά με τον Εκσυγχρονισμό της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας που βρίσκεται στη φάση επεξεργασίας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Το νομοσχέδιο είναι ένα απαραίτητο βήμα προόδου για τη χώρα καθώς αποτελεί ένα νόμο κομβικό για μια εντελώς διαφορετική λογική διαχείρισης των απορριμμάτων σε σχέση με αυτή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Σε όλη την Ελλάδα οφείλουμε να σταματήσουμε να θάβουμε τα απορρίμματα στο έδαφος, ομοίως στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Επιδίωξη του νομοσχεδίου είναι να υπηρετηθεί ο εθνικός στόχος να ανακτάμε έως και 90% των απορριμμάτων πρωτογενώς και δευτερογενώς, ενώ μόλις 10%-20% από τα απορρίμματα να οδηγείται πλέον σε ΧΥΤΥ.

Ζήτησα την εξαίρεση της Κεφαλονιάς και Ιθάκης από το νέο περιφερειακό ΦΟΣΔΑ Ιονίων Νήσων

Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ζήτησα την εξαίρεση του νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης από το νέο περιφερειακό ΦΟΣΔΑ Ιονίων Νήσων ή την εξαίρεση της ΠΙΝ από τις προβλέψεις του άρθρου 93. Σε κάθε περίπτωση ζήτησα την κατοχύρωση προβλέψεων που αφορούν ειδικά το νομό μας στο πλαίσιο του νέου περιφερειακού φορέα.

Επεδίωξα και πετύχαμε αλλαγές και συγκεκριμένα την εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς στο ΔΣ και της Ιθάκης στη ΓΣ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την μη μεταφορά απορριμμάτων από άλλους νομούς στην Κεφαλονιά, την ολοκλήρωση των έργων για τη μονάδα επεξεργασίας καθώς και άλλες αλλαγές που αφορούν τη σύσταση της εταιρείας και θα ανακοινωθούν από τον κ. Υπουργό για το άρθρο 93.

Είμαι σε διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τις απαραίτητες τροποποιήσεις και θα τοποθετηθώ συνολικά όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *