Οι αντιδράσεις για το άρθρο 93 και το άλλο πρόσωπο του Αργοστολίου – ΦΩΤΟ

Spread the love

Από την αρχή της εβδομάδας οι κάτοικοι του Αργοστολίου είδαν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Εξαιτίας της απεργίας του υπαλληλικού προσωπικού της ΕΔΑΚΙ, που διαμαρτύρονται για την κατάργησή της από το άρθρο 93 του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, παρατηρείς τόνους σκουπιδιών.

Την ώρα που η κυβέρνηση και η περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, υπερασπίζονται με σθένος το νομοσχέδιο και βέβαια το άρθρο 93 που συμπεριλήφθηκε εν μια νυκτί και αιφνιδιαστικά, τόσο ο Σύριζα όσο και το ΚΙΝΑΛ ζητούν την απόσυρση των άρθρων 93 και 27 του ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και των προστατευόμενων περιοχών στα νησιά. Οι οποίοι και συμπορεύονται με τους Μιχαλάτο, Κατσιβέλη, Μονιά και Στανίτσα αλλά και με τον βουλευτή των νησιών, Παναγή Καππάτο.

Έλλειψη σεβασμού των ιδιαιτεροτήτων των νησιών

Η διάταξη, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, είναι αντίθετη με το Σύνταγμα, αφού αντιβαίνει την επιταγή του για τον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων των νησιών, οπισθοδρομική και μη λειτουργική, βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών καθώς επιβάλει την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση να εκχωρήσει, με ενέργειες που ελέγχονται για την νομιμότητά τους, σημαντικότατα περιουσιακά στοιχεία στην οικεία Περιφέρεια τα οποία απέκτησε με την αδρή συμβολή των δημοτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ανακοίνωση της ΕΔΑΚΙ

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί εν μέσω πανδημίας, η ΕΔΑΚΙ παρακαλεί θερμά τους δημότες να μην βγάζουν στο δρόμο τα απορρίμματά τους καθώς οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. “Παράλληλα διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να περιοριστούν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα που προκύπτουν από την μη αποκομιδή των σκουπιδιών. Παρακαλούμε να μη διαθέτονται απορρίμματα στους κάδους προκειμένου να διατηρηθεί η καθαριότητα”.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το Inkefalonia και δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα του νησιού.
[metaslider id=1506 cssclass=””]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *