Αυτό το θέαμα θέλουμε; ΟΧΙ στην κατάργηση της ΕΔΑΚΙ

Spread the love

Η κατάργηση της ΕΔΑΚΙ από το άρθρο 93 του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου δεν είναι ένα θέμα προς εκμετάλλευση για μικροπολιτικούς και συμφεροντολογικούς λόγους. Η κατάργηση της Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης μόνο πλήγμα θα επιφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους.

Το θέαμα των τελευταίων δύο ημερών, που μας φέρνουν στο μυαλό ανάλογα μ’ αυτά της Κέρκυρας και της Ζακύνθου, είναι χαρακτηριστικό και μας δείχνει το μέλλον. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας προχώρησαν σε απεργία εξαιτίας του άρθρου 93, που καταργεί την ΕΔΑΚΙ και ουσιαστικά και το έργο και των ιδίων. Κυρίως, όμως, φέρνει σε δεινή θέση τα δύο νησιά, αφαιρώντας απ’ αυτά τα δικαιώματα του ορθού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων και του λόγου.

Οι φήμες που σέρνονται τα τελευταία 24ωρα περί ενός σκουπιδότοπου στην Κεφαλονιά δεν έχουν διαψευστεί, αν και προτείνονται εναλλακτικές λύσεις (Μεγαλόπολη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο κ.α.) Αυτό όμως, που επιβεβαιώνεται περίτρανα απ’ όλους τους Κεφαλονίτες και τους Ιθακησίους και που βρίσκεται στα χείλη όλων είναι ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα περάσει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *