Δημοτικό Συμβούλιο πλήρους ομοθυμίας: «ΟΧΙ» στο έγκλημα της ΕΔΑΚΙ – Το ψήφισμα

Spread the love

Ομοθυμία και απόλυτη σύμπλευση διατυπώθηκε στο σημερινό συμβούλιο του δήμου Αργοστολίου αναφορικά με το άρθρο 93 στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, που πέρασε την περασμένη Παρασκευή. Τόσο οι επικεφαλής των παρατάξεων όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι τάσσονται κατά του άρθρου 93, το οποίο προστέθηκε λίγη ώρα πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Στο πλευρό των δημάρχων ο Παναγής Καππάτος

Το «απόσταγμα» της τηλεδιασκέψεως ήταν «όλοι μαζί ενωμένοι και αδιαίρετοι θα πάμε να ανατρέψουμε την κατάσταση», έχοντας ως «αιχμή του δόρατος» τον βουλευτή των νησιών μας, Παναγή Καππάτο. Ο οποίος διαφωνεί με τη σειρά του στο συγκεκριμένο άρθρο και κατ’ επέκταση στην κατάργηση της ΕΔΑΚΙ. Θα προστεθούν, επίσης, στη συνέχεια και οι δήμαρχοι Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το ΔΣ

Το ψήφισμα, που έχει έντονο συναισθηματισμό, αναφέρει μεταξύ άλλων «η απόφαση να καταργηθεί το καμάρι της Κεφαλονιάς, η ΕΔΑΚΙ, είναι προσβλητική, ακατανόητη και εχθρική. Η Κεφαλονιά έχει χαρακτηριστεί το καθαρότερο νησί και στηρίχθηκε απ’ όλους στα 36 χρόνια λειτουργίας. Μας προσβάλλουν και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το άρθρο, διότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν θα ανεχθούν την απόφαση. Προτείνονται δύο επιτροπές για το θέμα αυτό αλλά και συνεχείς συναντήσεις. Αν δεν αποδώσουν οι ενέργειες, τότε οι δήμοι θα εξετάσουν μέτρα κατά της ύποπτης και ύπουλης απόφασης».

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων και νυν γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, υποστηρίζει εδώ και καιρό πως θα προχωρήσουν άμεσα τα έργα σε 17 περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και της Κεφαλονιάς. Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος περί εκσυγχρονισμού της περιβαλλοντικής νομοθεσίας ουσιαστικά καταργεί την ΕΔΑΚΙ και συστήνει υποχρεωτικά διαβαθμιδικούς συνδέσμους με τη συμμετοχή όλων των δήμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.