Λάθος απόφαση της κυβέρνησης: Καταργεί χωρίς διάλογο την ΕΔΑΚΙ!

Spread the love

Αποτελεί μια λανθασμένη απόφαση της κυβέρνησης η κατάργηση ενός ιστορικού φορέας διαχείρισης των σκουπιδιών, την ΕΔΑΚΙ. Δίχως διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς προχώρησε στη δημιουργία ενός  ειδικού περιφερειακού φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων αυτοδιοίκησης με έδρα την Κέρκυρα.

Όπως αναφέρεται, αυτό θα συμβεί για τον «καλύτερο συντονισμό για τη διαχείριση αποβλήτων σε αυτές τις ευαίσθητες τουριστικά περιοχές, την αντιμετώπιση των προστίμων που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και τη δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων».

Τα θέματα του σημερινού συμβουλίου

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος συγκάλεσε τάχιστα δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σήμερα Κυριακή από τις 10 το πρωί έως και τις 2.00 , προκειμένου να υπάρξει:

  • Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του άρθρου 93 του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ με θέμα “Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις». Εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος.

  • Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του άρθρου 26 του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ με θέμα “Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις. Εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.