Να μην πληρώσει την εισφορά στο κράτος ζητάει η Fraport

Spread the love

Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, η Fraport Greece, η οποία ζητάει να μην πληρώσει την εισφορά στο κράτος λόγω του θανατηφόρου ιού που πρόσβαλε και τον τουρισμό. Η εν λόγω εταιρία, ως γνωστό, έχει στο portfolio 14 αεροδρόμια και συγκεκριμένα: Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Χανιά, Καβάλα, Άκτιο/Πρέβεζα, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Μύκονος, Σκιάθος, Σαντορίνη, Κως, Μυτιλήνη, Ρόδος και Σάμος.

Οι αξιωματούχοι της Fraport Greece με επιστολή της ζητά να ανασταλεί η πληρωμή της εισφοράς και της αμοιβής παραχώρησης των αεροδρομίων για το 2019. Ήτοι, 40εκ. ευρώ. Όπως επισημαίνει, η ενέργεια αυτή γίνεται νομίμως και αφορά τα δυσμενή συμβάντα που απορρέουν από το άρθρο 45 της σύμβασης παραχώρησης.

«Το ελληνικό Δημόσιο δεν θα απωλέσει κανένα έσοδο από μία τέτοια ρύθμιση αφού η υποχρέωση καταβολής θα συνεχίσει να υφίσταται σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν η πανδημία θα έχει παρέλθει και η οικονομική δραστηριότητα θα έχει επανέλθει σε μία κανονικότητα» τονίζει η εταιρεία. Έντονη είναι η φημολογία περί εκ νέου κρατικοποίησης της Fraport αλλά και της Aegean…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *