5 ολοκαίνουργιες μονάδες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αργοστολίου

Spread the love

Τηλεδιάσκεψη για θέματα που αφορούν την υγεία και τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης λόγω του Covid-19 έγινε μεταξύ του βουλευτή, Παναγή Καππάτου, των βουλευτών της ΝΔ στα νησιά του Ιονίου, της περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα και του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, όπως ανέφερε ο βουλευτής, μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Στη συζήτηση, διάρκειας περίπου 2 ωρών, συζητήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της έχει ιδιαίτερα σύνθετα προβλήματα.

Ενίσχυση της υγείας και τα κίνητρα για προσέλκυση προσωπικού

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις ανάγκες για νέο προσωπικό, την κτιριολογική κατάσταση των νοσοκομείων, τη διοίκηση των μονάδων υγείας, την αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της υγείας, τα κίνητρα για προσέλκυση προσωπικού καθώς και πλήθος άλλων ζητημάτων. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη συζήτηση που είχαμε για την πλατφόρμα αιτήσεων υγειονομικού προσωπικού (εκτός των γιατρών οι οποίοι μπορούν πάντα να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους).

Εξαιτίας λαθών στις αιτήσεις, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και δημιουργούνται ζητήματα με τη στελέχωση των νοσοκομείων σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Ζητήσαμε από τον κ. Καρβέλη και συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για να υπάρξει δεύτερος γύρος αιτήσεων για τις δομές υγείας των νησιών μας.

5 ολοκαίνουργιες μονάδες ΜΕΘ

Τέλος σε ότι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπως είχε συζητηθεί και αναμέναμε, θα σταλούν 5 ολοκαίνουργιες μονάδες ΜΕΘ της εταιρείας Draeger, πλήρως εξοπλισμένες. Αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει σοβαρή βάση για την προσπάθεια λειτουργίας της ΜΕΘ στο νομό μας, παρά τη δυσκολία ανεύρεσης ιατρικού προσωπικού.

Με τον κ. Καρβέλη συμφωνήσαμε να είμαστε σε επικοινωνία και να έχουμε νέα συνεργασία για την παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν την υγεία στα νησιά μας. Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία τους συναδέλφους Βουλευτές, την κυρία Περιφερειάρχη και το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *