«Έφυγε» ο Κεφαλονίτης που δημοσιοποίησε τα βασανιστήρια της Χούντας

Spread the love

Σε ηλικία 79 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας, πολιτικός και αγωνιστής της αριστεράς, ο Κεφαλονίτης Περικλής Κοροβέσης, ύστερα από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο. Ήταν ο άνθρωπος που μέσω του βιβλίου του «Ανθρωποφύλακες», έκανε γνωστά τα βασανιστήρια της Χούντας των Συνταγματαρχών σε όλο τον κόσμο. Φυλακίστηκε, άλλωστε, βασανίστηκε και εξορίστηκε επί Χούντας.

Ο Περικλής Κοροβέσης με το βιβλίο «Ανθρωποφύλακες» έκανε γνωστά τα βασανιστήρια της Χούντας των Συνταγματαρχών σε όλο τον κόσμο

Η ζωή του Κεφαλονίτη Περικλή Κοροβέση

Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας και σπούδασε Θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη κ.α. «Ήρθαμε οικογενειακώς από την Κεφαλονιά το ’57, εγκατασταθήκαμε στα Πατήσια κι έκτοτε δεν εγκατέλειψα ποτέ αυτήν τη γειτονιά», ανέφερε ο Κοροβέσης.

Δημοσίευσε κι άλλα βιβλία, όπως «Αριστερή Ανακύκλωση», «Παράπλευρες καθημερινές απώλειες», «Γυναίκες ευσεβείς του πάθους», «Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική», «Στο κέντρο του περιθωρίου». Εκτός από πεζά, έχει συγγράψει και θεατρικά (πχ. Tango Bar), αλλά και παιδικά έργα.

Το 1998 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων, με το συνδυασμό του Λέοντα Αυδή (ΚΚΕ), ενώ υπήρξε και βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο ξεκίνημα του.

Προσπάθεια εμπλοκής με «17 Νοέμβρη»

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την «17 Νοέμβρη» το 1989, η εφημερίδα «Έθνος» και η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη ενέπλεξε τον Περικλή Κοροβέση με την ενέργεια της τρομοκρατικής οργάνωσης.  Η κατηγορία αποδείχθηκε ανυπόστατη και η εφημερίδα αναγκάστηκε να απολογηθεί.

Δείτε τον Περικλή Κοροβέση να μιλάει για τα βασανιστήρια στο news247:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *