Ντόμινο εξελίξεων φέρνει το 1ο κρούσμα στην Κεφαλονιά – Δείτε λεπτομέρειες

Spread the love

Ο 40χρονος που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, τον οποίο μετέφερε στην Κεφαλονιά, θα φέρει κύμα ραγδαίων εξελίξεων. Κι αυτό διότι, η έντονη δραστηριότητα που είχε στο νησί δύναται να θέσει πολλούς σε καραντίνα. Πρώτο και καλύτερο το Πυργί, όπου ήταν η βάση του…

Επέστρεψε στην Κεφαλονιά παρά τις συστάσεις για καραντίνα!

Στις 3 Μαρτίου, λοιπόν, η οικογένεια του 40χρονου επέστρεψε στην Κεφαλονιά από τη Σουηδία και οι αξιωματούχοι της Πολιτικής Προστασίας την παρότρυναν να μπει σε 15ημερη καραντίνα στην Αττική. Δεν το έπραξε και αναχώρησε για το νησί, προκειμένου να βρει δουλειά ως εποχιακός μάγειρας. Όπερ και εγένετο…

Έκανε αλλεπάλληλες συναντήσεις και όπως λέγεται, συμφώνησε. Μόνο που στις 25 Μαρτίου κι ενώ ήταν 7 ημέρες στην Κεφαλονιά, παρουσίασε συμπτώματα με συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ώστε να κάνει το τεστ.  Το ιατρικό προσωπικό, δε, του συνέστησε να παραμείνει σε καραντίνα έως ότου γνωστοποιηθεί η τελική απάντηση.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις

Χθες Παρασκευή επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό Covid 19 και πλέον, τόσο η γυναίκα του που υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση όσο και τα παιδιά του υποβλήθηκαν στο τεστ.  

Τι συμβαίνει τώρα;

  • Αίτημα προς τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να τεθεί το χώρο Πυργί κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.
  • Βάση πρωτοκόλλου μπαίνουν σε καραντίνα 13 εργαζόμενοι του νοσοκομείου που ήρθαν σε άμεση επαφή με τον νεαρό άνδρα φορέα του ιού.
  • Αναζητούν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τον 40χρονο ασθενή.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.