Οι προβλέψεις και τα δεδομένα για την τουριστική περίοδο

Spread the love

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η τουριστική περίοδο θα χαθεί λόγω του φόβου που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. Μια άποψη, άκαιρη και πρόωρη, καθώς πρέπει πρώτα να περιμένουμε να κοπάσει ο θόρυβος και στη συνέχεια να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Ποια είναι τα μέχρι τώρα δεδομένα;

  • Δεν ισχύουν οι τιμές που είχαν προβλεφθεί προ θανατηφόρου ιού και οποίες αναμένεται να «κατρακυλήσουν», τουλάχιστον για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο…
  • Επιστρέφονται οι προκαταβολές από τα «early booking», άρα δεν υπάρχει ρευστότητα εκ μέρους των ξενοδόχων…
  • Είναι αβέβαιο αν θα εξασφαλιστούν οι ίδιες πληρότητες προ και μετά της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού…
  • Οι συνεργαζόμενοι με τα ξενοδοχεία, «Tour Operators», έχουν αναστείλει ταξιδιωτικά πακέτα και ατομικά ταξίδια και τα συμβόλαια, πλέον, δεν βρίσκονται σε ισχύ…   
  • Δεν θα «πιαστεί» ο αρχικός στόχος του υπουργείου Τουρισμού αναφορικά με την αύξηση στις τουριστικές αφίξεις κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, τη διψήφια αύξηση των εισπράξεων την τουριστική περίοδο και την η αύξηση των αφίξεων κατά 5-7%.

    Απλά να θυμίσουμε ότι κατά το έτος 2019 η «βαριά βιομηχανία» της χώρας, δηλαδή ο τουρισμός, έφερε έσοδα της τάξεως των 18,2 δις ευρώ. Παράλληλα, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,1% και διαμορφώθηκε στις 31,3 εκατ. ταξιδιώτες.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.