Στ. Σπαθής: Έκτακτο ΔΣ για την ασφάλεια των κατοίκων του δήμου

Spread the love

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στην Σάμη, μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια περιφοράς, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες»», Στέλιος Σπαθής. Το κεντρικό θέμα είναι η διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων, προκειμένου να επέλθει η ηρεμία στο δήμο εν μέσω εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο Στέλιος Σπαθής έθεσε τους βασικούς πυλώνες:

Για τις υπηρεσίες του Δήμου

  • Παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου.
  • Προσλήψεις στην υπηρεσία καθαριότητας και συστηματική απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων.
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού στο «Βοήθεια στο Σπίτι» έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και όσοι βρίσκονται ή θα βρεθούν σε καραντίνα τις επόμενες βδομάδες.
  • Κινητοποίηση του Δήμου για την καταγραφή όσων ήρθαν από την ηπειρωτική Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Για τα νοικοκυριά

Προμήθεια και διανομή αντισηπτικού υγρού, μασκών και γαντιών με προτεραιότητα στις οικογένειες που έχουν μέλη που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους σύμφωνα με αντίστοιχες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ):

  • Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%.
  • Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Πάγωμα των προστίμων για μη πληρωμένα δημοτικά τέλη και βεβαιωμένες οφειλές.

Για το Κέντρο Υγείας Σάμης Διαρκής επικοινωνία με το προσωπικό του Κ.Υ. και στήριξη του με αναλώσιμα ή ότι άλλο ζητήσουν.

Τέλος καλούμε όσους και όσες ήρθαν το τελευταίο Διάστημα στο δήμο μας να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους για διάστημα τουλάχιστον 14 ημερών. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παρέχουν διευκολύνσεις και οι υπηρεσίες του Δήμου. 

Για τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» : Σπαθής Στέλιος, Αποστολάτος Γιώργος, Δενδρινός Πολυχρόνης ,Καβαλιεράτος Γιώργος, Κοκκόλης Παναγιώτης, Ραυτόπουλος Γεράσιμος, Σκλαβούνος Παύλος, Σπαθής Γεράσιμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.