Πρώτα η υγεία και μετά ο τουρισμός – Οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό

Spread the love

Ο κόσμος δοκιμάζεται από το νέο θανατηφόρο ιό και δη η Ελλάδα, η οποία έβγαινε τους τελευταίους μήνες από μια περίοδο βαθιάς και καταθλιπτικής κρίσης. Δοκιμάζεται πρωτίστως σε επίπεδο υγείας και δευτερευόντως σε οικονομίας. Εν τούτοις, είναι δεδομένο ότι μια στιβαρή οικονομία δύναται να ξεπεράσει πιο σύντομα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Απώλεια 50εκ. θέσεων εργασίας στον τουρισμό!

Για την Ελλάδα και κατ’ επέκταση για την Κεφαλονιά, η «βαριά» βιομηχανία ονομάζεται τουρισμός. Η πανδημία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού (WTTC), μπορεί να επιφέρει το κλείσιμο μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων και την απώλεια 50 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας!

Κακά τα ψέματα, ο κορονοϊός αποτελεί την πιο σημαντική απειλή για τη βιομηχανία του τουρισμού. Ακυρώνονται χιλιάδες διεθνείς πτήσεις και κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες ανέστειλαν την ταξιδιωτική κάλυψη σε νέους πελάτες. Τα νέα στοιχεία του Συμβουλίου δείχνουν ότι ο τομέας των ταξιδιών θα πληγεί σημαντικά το 2020, με μείωση της τάξεως των 25%.

Αναστάτωση στα λιμάνια και τα αεροδρόμια

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρία κρουαζιερόπλοιων «Princess Cruises» αναστέλλει όλες τις κρουαζιέρες για 60 ημέρες, πολλώ δε μάλλον μετά την αποκάλυψη ότι 21 επιβάτες ήταν θετικοί στον ιό. Η British Airways, η EasyJet και η Norwegian Air έχουν μειώσει τα δρομολόγια και ορισμένα αεροδρόμια έχουν ή θα κλείσουν. Η Τουρκία σταματά την αεροπορική σύνδεση με εννέα ευρωπαϊκές χώρες, η Ρωσία περιορίζει την αεροπορική σύνδεση με τις χώρες της ΕΕ από τη Δευτέρα. Ακυρώνονται πτήσεις προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Ως εκ τούτου, κλειστά θα παραμείνουν και τα ξενοδοχεία.

Οι κινέζοι αερομεταφορείς μειώθηκαν κατά 84,5% τον περασμένο μήνα λόγω του ιού και όπως υπογραμμίστηκε, η πτώση της επιβατικής κίνησης είχε προκαλέσει και μείωση των εσόδων κατά 2,35 δις δολαρίων!

Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης

Τα πρώτα μέτρα κάθε κυβέρνησης πρέπει να αφορούν τον τομέα της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, αλλά αμέσως μετά, ειδικότερα η ελληνική, επιβάλλεται να ασχοληθεί:
  • Με την κατάργηση ή απλούστευση των θεωρήσεων καθώς και μείωση του κόστους.
  • Με τη μείωση ή την εξάλειψη περιττά εξόδων στα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
  • Με τη μείωση των φόρων των ταξιδιωτών.
  • Με την αύξηση προϋπολογισμού για την προβολή και προώθηση ταξιδιωτικών προορισμών.

Η χιλιοταλαιπωρημένη Ελλάδα είναι εύλογο ότι θα βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα, εν τούτοις, θα είναι ένα ακόμα εμπόδιο που πρέπει να το ξεπεράσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *