Άνοιγμα της ΜΕΘ και κάλυψη των κενών θέσεων ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Spread the love

Έγγραφο στον υπουργό Υγείας, τον Υφυπουργό, αλλά και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ απέστειλαν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αργοστολίου με θέμα το άνοιγμα της ΜΕΘ και κατην κάλυψη των κενών θέσεων.

Όπως έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση αντιμετώπιση των παρακάτω ζητημάτων:

  • Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, που υπολείπονται κατά 50%.
  • Άνοιγμα της ΜΕΘ και όλων των υπηρεσιών υγείας για την κάλυψη των πάγιων αναγκών και εν’ όψει της δυνάμενης επικινδυνότητας, που προβάλλεται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.
  • Λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στην πτέρυγα “Βεργωτή”, όπως προβλέπεται από τον οργανισμό του Γ.Ν.Κ., ώστε οι ψυχικά ασθενείς να νοσηλεύονται σε ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο και όχι στην Παθολογική Κλινική, στην οποία έχουν προκύψει περιστατικά αυτοκτονίας ψυχικά ασθενών.
  • Κρίσεις Προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων (ή τουλάχιστον οι αναθέσεις τους να γίνονται) σύμφωνα με τα άρθρα 84-86 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), το υπ’αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.47/2306/οικ.17520, 29-5-2007 και το άρθρο 29 του νόμου 4369/27-2-2016.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.